С най-много номинации за водач на листата на БСП за

...
С най-много номинации за водач на листата на БСП за
Коментари Харесай

Вигенин е най-желан за водач на листата на БСП за евроизборите

С най-вече номинации за лидер на листата на Българска социалистическа партия за евровотта е Кристиан Вигенин. Румен Гечев е номиниран за второто място, предава БНР.

Пленумът на Българска социалистическа партия дефинира кандидатските листи за парламентарните и за европейските избори. Излъчени са към 100 номинации за представители в Европейския парламент, от които ще бъдат избрани листите с претендентите.

Хора с публичен опит и престиж, високи нравствени качества, висше обучение, експертен опит и комуникативност са част от критериите, които Българска социалистическа партия ще ползва към претендентите си за депутати. Номинираният за второто място в листата на левицата за евровота Румен Гечев разяснява политиката на партията в Европейския съюз.

" Моето виждане за това е за всички българи, които са в европарламента, без значение кои са те би трябвало девизът да бъде " Достойна България в мощен Европейски съюз ". Тоест първата работа е да се държим почтено и второ е да убеждаваме другите сътрудници в правотата на решения, които ще бъдат потребни за всички ", сподели Гечев.

 Петър Мутафчиев, някогашен министър на Българска социалистическа партия, прикани за цялостна готовност преди регистрацията на евроизборите и преди 1 май.

" Оптимизмът в никакъв случай не трябва да ни напуща. И управлението в никакъв случай не би трябвало да прави по този начин, че да убива този оптимизъм в нас, тъй като това е най-лошото. И ги приканвам – бъдете малко хрисими. Победи, които демонстрирате, като в София - не са победи, те са падения, тъй като те разделят, те унищожават. И унищожават една концепция, която е крепила милиони български жители в цялата тази 130-годишна история, която има нашата партия. Не може да се явим с пет листи, се с четири, с пет, и, за жалост, по този начин се получава. До 4 май има близо седмица време. Още на следващия ден това управление би трябвало да направи всичко допустимо да събере всички тези обединения, които обявиха, че би трябвало да се явят на избори и да ги обединим към концепциите на социализма ", разяснява той.
ТЕМА преди 41 минути 373 преди 3 часа 1165 преди 17 часа 2406
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР