Както се случва война с оръжия в Украйна, така в

...
Както се случва война с оръжия в Украйна, така в
Коментари Харесай

Премиерът: Путин е заложил високата инфлация в цяла Европа преди войната

" Както се случва война с оръжия в Украйна, по този начин сега има война и на стопанските системи. Ние водим война с " Газпром ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков на среща с жители в Благоевград. " Русия сега употребява всичките си лостове, с цел да притисне Европейски Съюз. Кризата в Украйна, не е просто рецесия в Украйна. Започва се още от предишното лято, когато газовите складове в Европа се източват от Путин ", уточни министър-председателят. 

" Цената на тока се дефинира от най-скъпия производител. Когато в Европа газовият производител на електрическа енергия става най-скъпия, той дефинира цената за цяла Европа. Това е доста добре планувана офанзива от Путин преди да стартира войната . Той подвигна цената на тока и газа стремглаво в цяла Европа, тъй като всяко едно произвеждане се базира на цената на електрическата енергия. И внезапно цялата инфлация се образува ", изясни Петков пред жителите.

Докато не овладеем енергийната рецесия, в която е попаднала цяла Европа, цените ще продължат да порастват , безапелационен бе той пред жителите.

Кирил Петков даде обещание още, че цената на тока няма да се качва . " За газа не мога обещая, тъй като не можем да го удържим. Но до момента в който съумяваме да държим цените на електрическата енергия, това е най-голямата помощ, която можем да създадем за всички цени, сподели още той.

" Едно от нещата, които сме създали е, че вкарахме 3% от Брутният вътрешен продукт на България в помощи за ток. В момента цената на тока не се е качила за нито един битов консуматор от лятото насам. А за бизнеса вкарахме милиарди, единствено за април им даваме над 700 млн . директни помощи за ток. Ще вкараме и над 100 млн. за великденските помощи . Да - малко е, само че е глътка въздух ", акцентира още министър председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР