Както се случи и миналата година, кметът на Лисабон -

...
Както се случи и миналата година, кметът на Лисабон -
Коментари Харесай

Кметът на Лисабон отново отказа да развее знамето на джендърите

Както се случи и предходната година, кметът на Лисабон - Карлуш Моедаш и съветниците от обединението Novos Tempos, която той управлява, още веднъж гласоподаваха срещу издигането на знамето на транссексуалната общественост в постройката на кметството.

Предложението е част от „ приветствен избор за интернационалния ден на транс видимостта “ (31 март - б.р.), показан на съвещанието на камарата тази сряда от съветника Руи Франко, определен от „ Граждани за Лисабон “ (в листите на PS).

Кметът на Лисабон и членовете на неговата коалиция гласоподаваха в поддръжка на останалите точки от предлагането, утвърдено единомислещо от съвета, само че се опълчиха за втора поредна година на издигането на транс знамето, базирайки се на същите институционални причини. Тоест, че първо би трябвало да се обясни кои флагове би трябвало да заслужат такава чест.

„ Това беше мястото, където беше провъзгласена Републиката “, аргументира се водачът на изпълнителната власт.

„ Уважавам правилата, които са в този документ. Да отстоявате правата на транссексуалните? Със сигурност. Но аз съм институционалист. Не можем да вървим тук по пътя на продължение на слагането на флагове в нашата зала тук. Можем да ги сложим на други места.

Не съм склонен да се слагат повече флагове, без значение дали по тази или друга причина “.

„ Представете си, че на следващия ден някой пристигна тук и желае да бъдат издигнати други флагове. Тук би трябвало да имаме аршин какви флагове и по кое време се развяват. Има доста други дела, които са значими ”, сподели Моедас, като акцентира, че общината е обвързвана с доста от тях, само че техните флагове не се изкачват на основната мачта на балкона на кметството.

Съветникът Руи Франко въпреки всичко настоя кметът да премисли, като сподели, че има вяра, че и двамата споделят общи цивилизационни полезности, тъй че се надяваше, че до петък сутринта ще бъде допустимо да се очертае обща позиция за целия съвет по отношение на издигането на признака на транс идеята на балкона на главната постройка на камарата. „ Вярвам, че споделяме същата позиция като света “, сподели той.

Карлуш Моедаш е инженер, икономист и политик. От 2014 до 2019 година е европейски комисар за проучвания, просвета и нововъведения в Европейска комисия под ръководството на Жан-Клод Юнкер.



Флагът на трансджендърите няма да се вее от постройката на кметството в Лисабон утре
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР