Както се и очакваше, Новак Джокович бе спрян от участие

...
Както се и очакваше, Новак Джокович бе спрян от участие
Коментари Харесай

Медведев: Искаше ми се Джокович да играе, но правилата са напълно разбираеми

Както се и очакваше, Новак Джокович бе спрян от присъединяване на втори шампионат от Големия шлем за годината, откакто поради отхвърли си да се имунизира не бе позволен да влезе на територията на Съединени американски щати, заради което ще пропусне тазгодишния US Open. Мнозина тенисисти се застъпиха за сърбина, заявявайки желанието си той да взе участие в последната " мейждър " конкуренцията за сезона, само че в последна сметка държавното управление на Щатите по този начин и не промени здравните разпореждания, съгласно които всеки задграничен жител би трябвало да показа документ за премината имунизация, с цел да влезе в страната.

След като през вчерашния ден рекордьорът по трофеи от Шлема Рафаел Надал изрази страдание по отношение на отсъствието на своя прославен сътрудник, като в същото време съобщи по какъв начин спортът е по-голям от всеки един състезател и това не е краят на света. По-късно миналогодишният първенец в шампионата и сегашен №1 Даниил Медведев също изрази мнението си по темата, като съгласно него тенисът е бил ограбен от нов епизод на съперничеството сред Ноле и Рафа, но също по този начин оправдава разпоредбите, наложени от американското държавно управление.

" Искаше ми се Новак да играе тук. На Уимбълдън видяхме образно, че за него не е проблем неналичието на игрова процедура преди шампионата. Той не взе присъединяване в доста съревнования през тази година, само че все пак отиде на Уимбълдън и го завоюва. Той е необикновен първенец. Съперничеството му с Рафа става все по-интересно и е в действителност тъпо, че Новак не може да бъде в Ню Йорк. Щяхме да станем очевидци на още една доста завладяваща история за тениса. Обаче не ние, играчите, решаваме какво ще се случва. Става въпрос за правила, наложени от американското държавно управление, които са изцяло понятен ", разяснява руснакът.

World number one Daniil Medvedev said he was disappointed his U.S. Open title defence at Flushing Meadows would kick off without Novak Djokovic
— FirstSportz Tennis (@FS_Tennis1)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР