Както съобщава руското пропагандно издание RBC според Медведев, Русия може

...
Както съобщава руското пропагандно издание RBC според Медведев, Русия може
Коментари Харесай

Медведев посочи четири случая, в които Русия може да използва ядрено оръжие

Както оповестява съветското пропагандно издание RBC съгласно Медведев, Русия може да употребява нуклеарни оръжия, когато:

- територията й бъде атакувана с нуклеарно оръжие;

- при положение на друга приложимост на нуклеарно оръжие против Русия или нейните съюзници;

- в случай че има посягане върху сериозна инфраструктура, вследствие на което съветските сили за нуклеарно въздържане ще бъдат парализирани;

- при положение на акт на експанзия против Русия или нейните съдружници, вследствие на което съществуването на страната би било застрашено.

Трябва да се означи, че нуклеарните закани от Русия се ускориха след забележителните неуспехи на руснаците във военните интервенции против Украйна.

На 22 март представителят на съветския президент Дмитрий Песков напомни на американските публицисти концепцията за национална сигурност на страната, която разрешава потреблението на нуклеарни оръжия, в случай че съществуването на страната е застрашено.

Два дни по-късно съветски посланик в Организация на обединените нации към този момент обществено разгласи готовността на Русия да употребява оръжия за всеобщо заличаване, в случай че то бъде „ предизвикано от НАТО “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР