Както обяснява Bloomberg, позовавайки се на свои добре осведомени източници,

...
Както обяснява Bloomberg, позовавайки се на свои добре осведомени източници,
Коментари Харесай

Amazon иска да запълни товарните си полети с поръчки от трети страни

Както изяснява Bloomberg, базирайки се на свои добре осведомени източници, провокираният от пандемията взрив на електронната търговия е изправил Amazon пред предизвикването да усъвършенства разноските за употреба на корпоративния си автопарк, който се употребява за експресна доставка на артикули в Съединени американски щати и Европа. Полагат се старания за унищожаване на празните полети, а Amazon даже е подготвен да транспортира товари на трети страни.

Според източник колосът за онлайн търговия на дребно в последно време наема мениджъри по логистика с опит в региона на въздушния превоз. За да употребява оптимално корпоративния си флот от към 100 самолета в Европа и Съединени американски щати, Amazon има намерение да приема за транспорт колета от трети страни. Например предлага да се транспортират ананаси от Хаваите и локална риба от Аляска, с цел да се избегнат празни полети.
-->
През 2016 година Amazon стартира да придобива лична флотилия от самолети, с цел да създаде услуга за експресни доставки за клиентите на своите онлайн магазини. Тези услуги разрешават на личната логистична услуга на Amazon да съществува взаимно с UPS и FedEx, защото интернет колосът употребява дребни районни летища наоколо до личните си логистични центрове в Съединени американски щати. Известно е, че Amazon е вложила в инфраструктурата на такива летища. Пандемията внезапно усили търсенето на доставки на артикули от онлайн магазини, само че в този момент усъвършенстваната епидемиологична обстановка се наслагва върху влошените макроикономически условия и потребителите стартират да пестят пари, като се въздържат от доста покупки.

Amazon се пробва да преодолее тези неприятни времена, като поддържа личен логистичен парк. Въпреки това някои източници оповестяват, че компанията е подготвена да не възобнови договорите за лизинг на някои от експлоатираните от нея товарни самолети. През септември броят на полетите им нараства най-ниско от началото на пандемията. Въпреки това някои дестинации към момента развиват своите услуги: през октомври Amazon разгласи, че от идната година ще усили флота си от товарни самолети до Хаваите с 10 единици. Конкурентът FedEx чака да понижи разноските си с 3,7 милиарда $ през идната година и да употребява програмен продукт за усъвършенстване на логистиката си, тъй че проблемите на Amazon в тази област не са неповторими. Джеф Безос също по този начин е подготвен да отдаде чартърен складовите си площи и да редуцира работната си мощ с 10 000 души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР