Както черният, така и зеленият чай имат своите ползи за

...
Както черният, така и зеленият чай имат своите ползи за
Коментари Харесай

Кой е по-полезният чай – зелен или черен

Както черният, по този начин и зеленият чай имат своите изгоди за здравето и преимущества. Всеки дефинира съгласно личния си усет кой тип чай да пие. Двата типа са известни съперници от доста време насам – хората се чудят кой е по-добрият и кой предлага повече здравословни плюсове.

Всъщност чаят в началото е зелен, а по-късно сменя цвета си към жълт и червен, преминавайки през обработка, в която обаче губи потребните си свойства. Така се трансформира освен цветът, а и усетът и ароматът. Докато зеленият чай стане черен, наличието на витамин С в него понижава 10 пъти, антиоксидантното деяние също спада доста.
Тази напитка намалява кръвната захар с 30%
Високата кръвна захар е проблем, с който се борят огромна част от хората. Според данни на Световната здравна организация диабетът е директен...

Що се отнася до черния чай, той не трябва да се приема от страдащите от глаукома. Съдържа кофеин, което го прави потребен при хора с ниско кръвно, защото стабилизира сърдечната активност, а слабостта, която усещате в тялото, изчезва и на нейно място идват силата и силата. Черният чай е добър и при инертност, прилошаване. Има свойството да облекчава спазмите и стомашната лигавица.

Не би трябвало да се употребява от хора с високо кръвно и мощен сърдечен пулс. Може да забави кръвния поток в разширените вени или да изостри артрит. Не се предлага за заболели от подагра. Черният чай не би трябвало да се употребява и от бременни дами.

От друга страна, зеленият чай е мощен антиоксидант, който пречиства тялото и предотвратява натрупването на отрови. Хубаво е да се пие при инфектиране и инфекции, както и като превантивна мярка против онкологични болести и атеросклероза. Той съдържа витамини от група В, С и А, което го прави превъзходен по време на зимния сезон и укрепителен имунитета против настинки и вируси. Той тонизира тялото, само че не по нападателен метод, а по по-плавен. Той не е противопоказен при бременни дами.

Много дами включват зеления чай към своята диета, защото той има славата на асистент в битката с килограмите, тъй като забързва обмяната на веществата. Чаша зелен чай топи 70 калории.
Защо да пием зелен чай ВСЕКИ ден, без да пропущаме
Отвсякъде ни се приказва да престанем с потреблението на газирани питиета, натурални сокове в кутии, кофеинови питиета, препълнени със зах...

Добър е за мъже, тъй като съдържа цинк. Заради йода в състава си пък се предлага за хора с проблеми с щитовидната жлеза. Зеленият чай се грижи за зъбния гланц. Пакетче от чая, положено върху очите, може да облекчи възпалението по тях.

Зеленият чай също не трябва да се приема от хора, страдащи от подагра и артрит. Противопоказен е и при повишена функционалност на щитовидната жлеза. На ден не би трябвало да се одобряват повече от 2-3 чаши зелен чай, тъй като може да повлияе отрицателно на кръвното и да го увеличи фрапантно.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР