Както BNEWS по-рано писа, рокуратурата внесе днес в Русенския Окръжен

...
Както BNEWS по-рано писа, рокуратурата внесе днес в Русенския Окръжен
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска най-тежкото наказание за Северин - доживотен затвор без право на замяна

Както BNEWS по-рано писа, рокуратурата внесе през днешния ден в Русенския Окръжен съд обвинителния акт против Северин Красимиров за жестокото ликвидиране на телевизионната водеща Виктория Маринова през октомври предходната година.

От импортирания обвинителен акт стана ясно, че 21-годишният Северин Красимиров отива на съд за три обвинявания - блудничество, обезчестяване и съзнателно ликвидиране на телевизионната водеща Виктория Маринова. Престъпленията са осъществени по изключително нечовечен и непосилен метод за жертвата. Тялото ѝ беше намерено на 6 октомври от инцидентни жители покрай тенис кортовете в Русе. За три дни полицията съумя да откри причинителя и да го задържи в немския град Щаде, където Северин се беше укрил при родственици.

Заключението на съдебно-медицинската психиатрична експертиза е, че Северин е с лека умствена назадничавост, емоционален е и прочувствено неустойчив, само че е вменяем и е разбирал какво прави, тъй че може да носи наказателна отговорност.

Убийството на телевизионната водеща провокира реакции на европейските институции и на неправителствени организации зад граница. За това приказва през днешния ден в Русе и представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Още при гледането на мярката му в съда Северин Красимиров призна, че е направил закононарушението и че съжалява. Той изиска да остане в ареста, тъй като се опасява от възмездие.

Прокуратурата изиска най-тежкото наказване за Северин - пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР