Както Actualno.com вече съобщи, в община Благоевград бе реновиран и

...
Както Actualno.com вече съобщи, в община Благоевград бе реновиран и
Коментари Харесай

Нов паметник бе тържествено открит в Благоевград

Както Actualno.com към този момент заяви, в община Благоевград бе реновиран и дообогатен монумент Костница, отдаден на жертвите на Междусъюзническата война. Официалното му разкриване мина с тържествена панихида, почит от офицерите и бойците на града и поредност от тирада на общинската администрация.
Сред присъстващите бяха кмета на града доктор Атанас Камбитов, представител на Министерството на защитата, регионалния шеф на Благоевград Бисер Михайлов, ръководителя на общинския съвет Радослав Тасков и други видни фугури.
Кметът доктор Атанас Камбитов благодари за взаимните старания на Министерство на защитата, в лицето на министър Каракачанов, Областна администрация РИМ – Благоевград, РК „ Традиция “. “Не костваше доста, с цел да се реставрира паметника, а какъв брой години сме го оставили в давност. Нямаме оправдания за такова нещо! Това не са просто близо 600 индивида, това са близо 600 живота, 600 ориси, 600 фамилии . Нямаме право да забравяме! Не можем да си позволим подобен разкош – нито сме толкоз мощни, нито толкоз велики. Трябва да помним техния героизъм и да го предаваме на поколенията. Колкото до историята, правилно е, че няма безконечен съдружник и безконечен зложелател, само че има безконечен интерес – за нас това е мощна и богата България. България на българите! “, сподели в част от словото си кметът.
Церемонията завърши с издигането на флагове, предвождали борбите на бойците и офицерите по време на войната. Паметникът е напълно реновиран, като е актуализирана оградата към него, както и настилката. Възстановен е изцяло и кръстът за смелост на самата костница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР