Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия

...
Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия
Коментари Харесай

Нинова: Въпреки спекулациите, че ГЕРБ и БСП са се разбрали, няма да подкрепим мандат

" Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, в това число и в медиите, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем на следващия ден, с цел да му кажем: почитаме Ви като професор и доктор, само че не Ви поддържаме нито Вас, нито държавно управление, препоръчано от Вас, тъй като зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов ". Това сподели водачът на левицата Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание, запитана дали биха преосмислили позицията си и подкрепили кабинет от специалисти, препоръчан от проф. Николай Габровски.

Нинова уточни, че имат покана за среща на следващия ден и от почитание към Николай Габровски ще отидат, с цел да му кажат три фрази: „ Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Благодарим. Довиждане “.

Тя напомни решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия, че не поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ, с мандат на Движение за права и свободи и с мандат на „ Възраждане “. Когато бъде връчен третият мандат, Националният съвет на партията още веднъж ще бъде призован и той ще реши какво да вършим, сподели Нинова.

Тя разяснява и тематиката " Шенген ", която по думите ѝ би трябвало да сплоти напъните. Думите на нидерландския министър председател за корупцията и мигрантския напън в България, Корнелия Нинова дефинира като лампа, която би трябвало да ни алармира да довършат работата, която са почнали – антикорупционното законодателство, старания по запазване на границата.

Тук стои въпросът с бюджета, тъй като и за " Гранична полиция ", и за техника за границата трябват спомагателни средства, посочи Нинова. И от Министерство на вътрешните работи, и синдикати желаят спомагателни средства, а като няма импортиран бюджет от служебния кабинет, няма по какъв начин да ги осигурим, добави тя.

В отговор на журналистически въпрос Нинова сподели, че в този миг институциите би трябвало да си подадат ръка. Служебното държавно управление чака Народното събрание да приема избрани закони по Плана за възобновяване и резистентност, с цел да можем да дадем още един подтик за приемането ни в Шенген, само че не желае да пристигна да обсъдим и приемем тези закони, разяснява тя и го дефинира като несъгласие. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР