Какъв шанс имате в бъдеще да бъдете президент или пък

...
Какъв шанс имате в бъдеще да бъдете президент или пък
Коментари Харесай

С какво образование могат да се похвалят световните лидери?

Какъв късмет имате в бъдеще да бъдете президент или пък министър ръководител? Ако факторът, който би определил това, е дипломата ви от университета , то най-добре ще бъде тя да е по политически и стопански специалности , написа money.bg .

Това демонстрират данните на платформата CashNetUSA, съгласно които максимален брой от водачите на страните по света са приключили точно това. С такова обучение са 41 от тях.

Малко по-малко са правистите - 35 души. На трето място по известност измежду ръководителите на страните по света са приключили специалности, свързани с защитата.

От друга страна, едвам двама от тях имат тапия по обществени науки, а по 7 са тези с здравно обучение и със компетентност обществени политики и обществена администрация.

 Снимка 369968
Източник:

А какво можем да кажем за европейските водачи?

От португалския президент Марсело Роберто де Соуса до водачите на Белгия, Кипър, Дания, Финландия и Гърция всичките са дипломирани прависти . С такава тапия могат да се похвалят 25% от ръководителите на страните в Европа.

Канцлерът на стопанска система номер 1 на Стария континент Ангела Меркел има тапия по физика , която приключва в университета " Карл Маркс " в Лайпциг през 1978 година. Също по този начин тя има лекар по квантова физика.

От друга страна, френският президент Еманюел Макрон учи философия в Париж и има магистърска степен от парижкия Институт по политически науки.

Тереза Мей от своя страна е приключила обществени науки , а министър-председателят на Холандия Марк Рюте - филантропични науки.

Любопитен е пътят към политиката на министър председателят на Швеция Стефан Льовен. След като завършва службата си в шведските военновъздушни сили, той става заварчик, а по-късно е синдикален представител на служащите в тази сфера. Льовен е първият ръководител на IF Metall - новооснован профсъюз, представляващ над 300 000 служащи.

%MINIFYHTML32bef5edd57982072800ec72eef89a0d9%
What the World Leaders Studied at College , courtesy of CashNetUSA
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР