Каканашева прехвърляла пари от едно свое дружество на друго, без

...
Каканашева прехвърляла пари от едно свое дружество на друго, без
Коментари Харесай

НАП търси от Мегз над 800 000 лева

Каканашева прехвърляла пари от едно свое сдружение на друго, без да е ясно за каква активност.

Национална агенция за приходите си търси от Миглена Каканашева-Мегз над 800 хиляди лева укрити налози и лихви върху тях за времето, в което тя към момента се занимаваше с произвеждане и търговия с облекла. Данъчна проверка на активността й е открила, че Мегз разполага с 46 компании на свое име и е въртяла фиктивни покупко-продажби сред тях, с цел да не заплаща дължимите данъци. Ревизионният отчет на данъчните е с дата 9 юни 2020 година и в него се установи, че главната компания на Каканашева - „ Мегз 1 “ ООД, дължи Данък добавена стойност и корпоративен налог за 667 123,86 лева и лихви от 134 857,49 лева за разнообразни интервали от 2017-а до 2019 година

Констатациите на данъчните са обжалвани от Мегз, която се води шеф на всички компании, само че със свое решение Административният съд в Пловив удостоверява ревизионния акт, съобщи 24 часа. Каканашева е продавала стоката си в магазини, онлайн и посредством куриерски компании, като приходите постъпвали в сдружението „ Мегз 1 “. След това започвало прекачване на пари към другите компании, също наименовани „ Мегз “, само че с разнообразни номера. Счетоводна документи не е водена и не е ясно по какви контракти и за каква активност Мегз е плащала от една на друга своя компания.

„ Счетоводно официално са прехвърляни парични средства от „ Мегз 1 “ ООД към сдруженията от групата, като е разполагаем един мним паричен поток без формирани счетоводни документи. Обоснован е изводът, че ревизираното сдружение осчетоводява придвижване на парични средства по разчетни сметки по симулативни договорености за отклоняване от данъчното облагане “, е записано в претекстовете към правосъдното решение. То предстои на обжалване пред Върховен административен съд.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР