Как звучат близо 600 конски сили в бензинов автомобил с

...
Как звучат близо 600 конски сили в бензинов автомобил с
Коментари Харесай

Да притежаваш електромобил в България



Как звучат близо 600 конски сили в бензинов автомобил с осем цилиндров мотор с вътрешно горене.

Звучи като ядосана бяла мечка и също като белите мечки колите с сходни мотори са застрашени от изгубване.

Европейският съюз е подготвен да предложи всички нови коли, продавани от 2035 година, да имат нулеви нездравословни излъчвания, като част от невиждан проект за привеждане на стопанската система в сходство с по-амбициозните климатични цели.

Европейската комисия възнамерява да изисква излъчванията от нови леки и лекотоварни коли да спаднат с 65% от 2030 година и да се намалят до нулата от 2035 година Като задачата на Европа е да стане първият в света континент с нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година

Освен безшумни, електрическите автомобили са извънредно ефикасни и икономични, само че какво е да притежаваш подобен автомобил в България и какви са проблемите пред притежателите на такива коли у нас?

 Илюстративна фотография

Темата разяснява в “Нашият ден “ Даниел Рангелов , притежателя на електрически автомобил.

Изгодно ли е да се кара подобен автомобил в България? Има ли построена инфраструктура, зарядни станции у нас?

Може ли да вършим дълги пътешествия отвън града или би трябвало да се калкулира авансово къде има такива станции, каква междинна скорост да се поддържа, да се включи ли климатикът?

Колко коства зареждането на един електрически автомобил, с цел да измине 100 км? Нужно ли е да притежаваш гараж или къща, с цел да можеш да го зареждаш? Отговорът на тези въпроси и още, можете да чуете от изявлението с Даниел Рангелов в звуковия файл.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР