Как Зелената сделка и кръговата икономика ще се отразят на

...
Как Зелената сделка и кръговата икономика ще се отразят на
Коментари Харесай

Как община като Елин Пелин се вписва в Зелената сделка и кръговата икономика?

Как Зелената договорка и кръговата стопанска система ще се отразят на развиването и вложенията в община като Елин Пелин? В диалог по тематиката посетители в предаването бяха кметът и заместник-кметът по екология на общината - доцент доктор Ивайло Симеонов и Николай Савов.
" Проблемите и провокациите пред дребните общини са свързани с това по какъв начин тъкмо да се нареждат в избрани характерни действия, в които да се специализират и да бъдат положителни в това ", разяснява Николай Савов. Заместник-кметът посочи, че едно от главните неща, които се плануват, е обвързвано с към този момент затворени мини и рудници, които не са култивирани и имат съответните екологични проблеми. " Добре е тъкмо те да бъдат показани на пазара, с цел да могат да бъдат осъществени политики в региона на зелената сила ", добави Савов.
Доц. Ивайло Симеонов даде образец със затворената преди десетилетие мина Чукурово (най-старата въгледобивна мина в България - бел. ред.). " Стоят едни хиляди декари, които не са рекултивирани и дори са рискови, защото са с открит прийом и се пълнят с вода. Съвсем умерено това място може да се рекултивира и да се изградят фотоволтаични паркове ", сподели кметът. " Ние сме основали стъпка в таази посока - да притеглим вложители, тъй като по този метод решаваме няколко казуса. Единият е със настоящето положение на рудника, а другият е обвързван с осъществяване на индикаторите, които Европейският съюз и света постановат за това да имаме от ден на ден сила от слънце, вода и вятър ", изясни доцент Ивайло Симеонов.

Целия диалог за бъдещето на кръговата стопанска система в община като Елин Пелин гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР