Как ще продължат разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и възможно

...
Как ще продължат разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и възможно
Коментари Харесай

Анализатори за искания имунитет на Борисов: Това не е правосъдие, а междуинституционална война

Как ще продължат диалозите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и допустимо ли е искането на имунитета на Бойко Борисов от прокуратурата да докара до стопиране на процеса по сформиране на държавно управление? Тези въпроси разясниха в „ Тази заран “ юристът Людмил Ангелов, политологът Цветанка Андреева, някогашният министър на земеделието Мехмед Дикме и журналистът Асен Агов.

„ Главният прокурор може да приключи отпуска си във всеки един миг. След това е въпрос на дни - да се изиска от Народното събрание свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Възможностите пред водача на ГЕРБ са две – да даде документално единодушие, че не желае да се възползва от имунитета си, или да изчака решението на Народното събрание за снемането на този имунитет “, изясни юрист Ангелов.

Според него, в случай че Бойко Борисов следва линията, че няма нищо правилно и значително в „ Барселонагейт “, е разумно самичък да смъкна имунитета си. Той посочи, че Софийската градска прокуратура вероятно е решила, че има задоволително събрани доказателства за повдигането на обвиняване по член 253 от Наказателния кодекс (за пране на пари) на водача на ГЕРБ.

„ За жал не ставаме очевидци на правораздаване и правов ред, а на една междуинституционална война, която е реалност от няколко месеца. Следва удар след удар, тъй че офанзивата по цялата политическа класа, която сега реализира прокуратурата, по-скоро буди подозрение за това чии ползи в действителност обслужва “, разяснява тематиката Цветанка Андреева.

„ Сещам се за една остаряла българска сентенция: Де го чукаш, де се пука. Цялата тази врява, тъй като това е тъкмо врява – неясно копие на протичащото се през 90-те години на предишния век, демонстрира, че ченгетата в България са изразходвани. Останали са малко от тези експерти, които имаха способността да бунят страната след 1990 година “, съобщи от своя страна Асен Агов.

Журналистът е безапелационен, че цялата тази игра сега наподобява някак недодялана. Той напомни, че нощес пред президентството са се събрали десетки хиляди хора. Вярва, че ще се появи взрив против „ цялата тази стъкмистика за разрушаването на опита за сформиране на държавно управление “. Голямата борба е да се запази парламентарното ръководство на страната, добави още Агов.

„ Аз ще поддържа господин Агов. Нищо изключително не се случи през вчерашния ден – изцяло обикновено е да се изиска имунитета на един депутат. В Народното събрание няма „ свещени крави “, всеки би трябвало да знае, че може да бъде разследван. Да, в тази ситуация става дума за някогашен министър председател и водач на партия. Въпросът обаче не е в това, че в този момент му се желае имунитета, а в това за какво се прави в този момент. Ако Борисов има малко ум, би трябвало час по-скоро да поддържа съставянето на държавно управление, тъй като би трябвало да се реши оптимално бързо институционалната рецесия в България “, счита и Мехмед Дикме.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР