Как се получават вкусните неща? Благодарение на изкусните кулинари? С

...
Как се получават вкусните неща? Благодарение на изкусните кулинари? С
Коментари Харесай

Популярни продукти, появили се случайно

Как се получават вкусните неща? Благодарение на изкусните кулинари? С най-хубавите артикули? Тайната е в непокътнатите дълго време предписания? Да, постоянно по този начин, само че ще се учудите, когато разберете, че доста известни артикули са се появили инцидентно:

Вафлените чашки

 сладолед вафлена фунийка

Сладоледът бил известен и преди вафлените чашки. В един прелестен ден на панаира в Сейнт Луис през 1904 година продавач на сладолед осъществил много продажби и му свършили купичките за сладолед. На помощ му се притекъл продавач на вафли, който му предложил да поставя сладоледа във вафлите. А през 1910 година почнали да се появяват първите сладоледи във вафлени чашки.

Чипсът

 саратога чипс

 

Независимо, че годишно се използва повече от 500 милиона кг чипс, това мезе е можело и да го няма. През 1853 година в един ресторант готвачът Джордж Крам бил сърдит, откакто клиент му разкритикувал пържените картофи, наричайки ги дебели и мазни.

В гнева си готвачът нарязал следващата порция картофи толкоз фино, колкото може, обсипал го със сол и го изпържил в доста мазнима. Удивително, само че клиентът на ресторанта изпаднал във екстаз от хрупкавото лакомство. След това готвачът отворил личен ресторант, където продавал картофения чипс.

Кафето

 щастливо кафе

Популярната легенда гласи, че първият консуматор на кафе бил козел. Етиопски пастир забелязал странното държание на своите кози. Козите били бодри и енергични и овчарят решил да ги наблюдава. Оказало се, че козите ядат листата и зърната на някакво дърво, което било кафето. Любопитният овчар пробвал кафените зърна и занесъл и на монасите, с цел да бъдат бодри по време на молитва. Така почнало разпространяването на обичаната ни напитка.

Сандвичът

 думата сандвич

През 1762 година Джон Монтегю, 4-и граф на Сандвич, играл карти със свои другари и не желал да прекъсва заниманието даже за момент. Той заръчал на прислугата да направи за ястие нещо леко, което да яде без да отвлича вниманието си от играта. Готвачът поставил парче говеждо сред две части самун. Така се появил сандвичът.

Тофуто

 тофу

Мекият усет на тофуто изискуем на муден готвач, живял в античен Китай. Легендата гласи, че готвачът инцидентно изтървал магнезиев хлорид в купа със соево мляко. В резултат на химическата реакция се получило тофу.

Бирата

 мъже бира

Бира е имало и преди 3000 години в Месопотамия. Веднъж зърната, нужни за производството на хляба се навлажнили и с цел да не отиде зян, месопотамците решили да създадат от тях течност. Хляб може и да не се получил, само че странната напитка бързо се популяризирала и през днешния ден е едно от най-популярните алкохолни напитки в света.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР