Как Ники Илиев уплътнява свободното си време, с какво превръща

...
Как Ники Илиев уплътнява свободното си време, с какво превръща
Коментари Харесай

Какво чете, слуша и гледа Ники Илиев - slava.bg

Как Ники Илиев уплътнява свободното си време, с какво трансформира дългите часове в същинско развлечение и приятност? Какво чете, слуша и гледа артистът, предава Dir.bg:

Какво чете...

В последно време режисьорът се е отдал на извънредно забавната книга "Законите на човешката природа " от Робърт Грийн, в която създателят дава на читателя тактики за триумф, усъвършенстване и самоотбрана, изследвайки градивните частици на нашата същина, като дава метафизичен концепции, подплатени с исторически образци, на наличен и понятен език.

Но това не е единственото заглавие, което Илиев разлиства. "Спокойствието е ключът " на Райън Холидей е другото книжно издание, помагащо му във битката със безвремието, превзело света. В тази книга създателят съумява по брилянтен метод да потвърди, че вътрешният покой е разковничето към пълноценното и дейно битие, преодоляването на вътрешните ни сили и самопознанието, като за задачата употребява мъдростта на голям брой велики мислители - от Конфуций през Сенека до Джон Стюарт Мил.

При това Ники ги чете по метод, който доставя най-голямо наслаждение - на родният им език, който в тази ситуация е британският.

Песните, които не стопира да слуша...

"Alive " - Pearl Jam

"Show me how to live " - Audioslave

"Lullaby " - The Cure

"Biter tears " - INXS

Какво желае да прочетем...

"Твоето его е врагът " и "Дарът на компликациите " на Райън Холидей са двете оферти на Ники, в които ни приканва да вникнем, с цел да променим своята позиция и усещания, разбирайки, че ние сами слагаме трудности по житейския си път, които обаче елементарно можем да обърнем в шансове и благоприятни условия.

Филмите, които ще изгледа още веднъж...

Едва ли човек, който е толкоз във вътрешността в света на киното, колкото е Илиев, би си губил времето с второразедни продукции. И тази теза се удостоверява от избора на лентите, които той на драго сърце би си пуснал за повторно.

Неговият лист включва три заглавия, които биха задоволили и най-претенциозния усет:

"Аз съм легенда "

"Най-мрачният час "

"Вади ножовете "

Нещо ново, което е разкрил в последно време...

Предвид естеството на актуалната обстановка и с помощта на свежото си възприятие за комизъм, Ники е разкрил... философията на Стоицизма.

Наред с платонизма и перипатетизма, стоицизмът е една от най-значимите и значими метафизичен школи в античността. Поради исторически условия свидетелствата за нея са лимитирани и дават прекомерно изкривена визия. Стоическата философия се поделя отчетливо на три елементи: логичност, физика и нравственос. Запазените текстове на късни римски създатели натъртват единствено на етическата страна, пренебрегвайки логиката и физиката, и по този начин в по-късни времена под "стоицизъм " най-често се схваща определение за нравствени качества.

Отличителен белег на стоицизма е космологичния светоглед, от който произлиза божествения принцип за всички естествени феномени и естествени връзки.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР