Как измерваме стойността си? Приемаме, че сме достойни толкова, колкото

...
Как измерваме стойността си? Приемаме, че сме достойни толкова, колкото
Коментари Харесай

Не се подлагай на нещо, на което животът не иска да те подлага

Как измерваме цената си? Приемаме, че сме почтени толкоз, колкото сме мощни, а силата е мъчно за установяване разбиране. Бъркаме го с борбеност, твърдоглавие, непоколебимост, дебелоглав. Но то има един напълно различен колорит – този на отхвърли от ненужно драматизиране, на избора да не слагаме себе си в обстановки, в които животът самичък е решил, че няма потребност да ни слага.

Гордеем се с това, което сме претърпели като че ли всички сме създатели и търсим материал за идващия си разказ. А за какво ли? По този метод въпреки всичко бихме се издигнали в очите на тези към нас, бихме блеснали и получили самопризнание в това число и от себе си. Но загубата ни си остава единствено за нас, и за разлика от другото - тя ще бъде същинска.

В стискането на зъби, в неизказаните думи, в примирението, в непрекъснатото мятане в огъня или в блъскането с всичка мощ против следващата стена се крие отрова. Тя незабелязано, само че несъмнено се разтваря вътре в нас и ни изяжда.

А когато тялото ни стартира да приказва, заглушаваме думите му с мисълта, че протичащото се е неизбежно, че просто подобен е животът. Но дано си признаем – в действителност подобен е не той, а ние. Защото постоянно сме имали опцията – да плуваме дружно с водата.

Може би не си коства да самосъздаваме опит, който не е добре пристигнал за нас . Може би не сме толкоз всезнаещи за колкото се мислим. Онези, които назоваваме мощни, са станали такива, не тъй като са вървели храбро и стремително напред. В един подобаващ за тях и неслучаен миг събитията в живота им са се обединили с безшумно пламтящата им вътрешна мощ и познания.

И по този начин им се е случило това, което ние желаеме да обвием в лъскави приказки, с цел да създадем историята си – такава, каквато ще ни накара да изглеждаме по-важни, тъй като ние към момента не знаем, че сме.

Не ставаме по-малко почтени, казвайки не, оставайки разнообразни и даже неразбрани, предпочитайки на моменти пасивността, тъй като силата не е част само от действието. Човек би следвало да си пази гърба, да мисли повече за здравето си, за спокойствието и насладата си, да разсъждава над мислите, присъдени в личната му глава.

Но ние възприемаме света посредством очите на някого другиго. Някой, който има също толкоз огромна потребност от утвърждение, някой, вкопчил взор само в дефекти.

Така ли желаеме да гледаме на себе си? Това ли е мерилото ни за триумф?

Създадени сме по-скоро, с цел да сътворяваме, да разбираме, научаваме и осъзнаваме, че протичащото ни се не е демонстрация на ненавист от живота към нас, не е следващ удар, а просто урок, целящ да ни освободи от всички потискащи ни неистини.

Вижте, преди да се хвърлите в идната битка, просто помислете за това - от доста, доста надалеч ние сме само нежна частичка живот. Можем да си позволим най-малко малко повече да греем и да се любуваме на това, на което животът е решил да ни подлага.

Автор: Маркрит Чилингирян/ Airletters

 магическа топка Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР