Как и защо? Сложен казус потресе бургазлии. Жена се оплака,

...
Как и защо? Сложен казус потресе бургазлии. Жена се оплака,
Коментари Харесай

Неизвестни се настаниха в селска къща, институциите не могат да ги изгонят

Как и за какво? Сложен проблем потресе бургазлии. Жена се оплака, че непознати хора са се " самонанесли " в парцела им на село. те от своя страна не могат да създадат нищо, с цел да ги изгонят.

Въпреки правосъдна процедура и запечатване на парцела, анонимните още веднъж са скъсали лентата и са влезнали в къщата.

" Имаме комплициран,правен проблем. Собственици сме на селска къща, в която се оказа,че има живущи самонанесли се лица. Полицията няма пълномощия да ги изгони. Така...минахме правосъдна процедура (дълга) по-късно парцела беше запечатан с полицейска лента и правосъдно решение. Още същата вечер натрапниците са скъсали лентите и са влезнали във " притежание ". Сега сме в следващата дълга процедура от правосъдни каузи с концепцията самонанстанилите се,да бъдат изведени по легален път. Къде е парадокса тук!? Ами харесваш си парцел (примерно в Синя вълна), нанасяш се и законово не може,нищо да те махне от там! Готино! Чудя се в случай че си харесам нещо с басейн,дали пък да не си го присвоя по тази скица!!! Що за закони и що са парадокс! ", чуди се Ваня Делев.

Някои бургазлии поучават да се спрат водата и тока, а това да прогони " натрапниците ". Други обаче показват, че може да са от " етноса " и това да няма никакво значение.

" Ако са от етноса ситуацията е доста зле, особенно в случай че са с доста деца. Закона пази покрив над малолетни, а бил той и противозаконен. ", написа Стефан Б.

Други показват, че щом лицата са работили нелегално може би не е добре да се търси законно позволение на казуса.

 

Снимката е илюстративна

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР