Как фалшивите новини във Фейсбук помогнаха за разпалване на миграционна

...
Как фалшивите новини във Фейсбук помогнаха за разпалване на миграционна
Коментари Харесай

Фейсбук е влошил мигрантската криза между Беларус и Полша

Как подправените вести във Facebook помогнаха за разпалване на миграционна рецесия в Европа, гласи заглавието на материал за рецесията на полско-беларуската граница във вестник " Ню Йорк таймс ".

Според всекидневника обществените мрежи са влошили миграционната рецесия на полско-беларуската граница и са помогнали на каналджиите да печелят от обезверени хора, опитващи да стигнат до Европа.

Вестникът добавя, че обществени мрежи като Facebook са били от извънредно огромна изгода за беларуския президент Александър Лукашенко, като са се оказали непредсказуем катализатор на очакванията и илюзиите на хора, станали плячка на празни обещания на ловци на облага и шарлатани в интернет.

Според представени от изданието откриватели каналджиите намерено са разгласили в обществената мрежа телефоните и реклами на услугите си, в това число видеоклипове с самопризнания на хора, които са стигнали сполучливо до Германия през Полша и Беларус.

" Социалните мрежи - изключително Facebook - на процедура бяха употребявани като пазар за каналджийство към Европейски Съюз ", се споделя в отчет на аналитичната компания " Семантик Вижънс ", публикуван измежду представителите на европейските институции. Моника Рихтер, представителка на компанията, декларира пред " Ню Йорк таймс ", че от юли се следи взрив на изявленията на арабски и кюрдски в обществената мрежа, свързани с миграция към Европейски Съюз през Беларус.

Facebook разяснява изказванията, като уточни, че обществената мрежа има строга политика против материали, подпомагащи или рекламиращи каналджийството, и по отношение на рецесията на полско-беларуската граница е образувала специфични екипи за битка с сходна активност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР