Как едно вдигане на такса смет обърка съд, кмет и

...
Как едно вдигане на такса смет обърка съд, кмет и
Коментари Харесай

Дело „Боклук“ в Темата на NOVA

Как едно повдигане на такса боклук обърка съд, кмет и жители? В неделя в „ Темата на NOVA “ ще проследим неуместната обстановка две правосъдни решения да разгласят едно и също деяние за законно и нелегално по едно и също време.

Репортерът Марин Николов , дружно с операторите Димитър Славов и Пламен Иванов, хвърлят светлина върху един юридически абсурд, който засегна близо 40 000 българи. Историята стартира, когато част от тях завеждат каузи против Община Свищов, с цел да потвърдят, че вдигнатата такса за битови боклуци е в нарушаване на закона.
 Марин Николов NOVA
В Административния съд са признати две тъжби, които нападат общинското разпореждане. Изненадата идва две години по-късно, когато излиза наяве, че правосъдните решения по двете каузи си опонират. Според едното нарасналата такса боклук е законна, а другото твърди тъкмо противоположното. Решават го два самостоятелни един от различен съдийски състава в един и същи съд.
 дело NOVA-->
Какво следва по случая, който би могъл да влезе като обособен проблем в учебниците по право, гледайте в неделя, незабавно след централната емисия Новини на NOVA.

Гледайте „ Дело „ Боклук “ в „ Темата на NOVA “ в неделя (17 февруари) след централната емисия Новини по NOVA.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР