Как да не се окажем изненадани в мразовитото време -

...
Как да не се окажем изненадани в мразовитото време -
Коментари Харесай

Какви са рисковете за автомобилите в мразовитото време?

Как да не се окажем сюрпризирани в мразовитото време - със замръзнало гориво или обледенена кола? Експертите са безапелационни, че подготовката на автомобила за зимния сезон би трябвало да стартира преди температурите на открито да стартират да падат и то толкоз съществено, колкото се чака през идващите няколко дни.

Опитът на хората в автосервизите демонстрира обаче, че не всички водачи са изрядни към своите коли. Проблемите може да стартират още с рухването на градусите на открито.

Това най-много касае дизеловите коли, посочи пред Нова телевизия Стоян Помаков, правоприемник в автосервиз.

Рискът за автомобила ни става по-голям, в случай че преди градусите да паднат под нулата, не сме се погрижили за техническото му положение.

Други вероятни проблеми са тези с антифриза. Освен подмяната му е значимо да се ревизира и температурата на заледяване на антифриза. За да е несъмнено паленето на колата ни през най-студените дни е значимо и акумулаторът ни да е в положително положение.

Рискове от заледяване има и за уплътненията на вратите и ключалките. В най-студените дни не е добре да се дърпа ръчната спирачка, с цел да не замръзне. Важно е и в автомобилът ни да бъде добре зареден с гориво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР