КАК да бъдем верни на себе си? Въпрос, който може

...
КАК да бъдем верни на себе си? Въпрос, който може
Коментари Харесай

Гери Турийска в “ПодКАКст с Ei Bo”: За изкуството като начин да бъдеш верен на себе си

КАК да бъдем правилни на себе си? Въпрос, който може би не си задаваме задоволително, а би трябвало. Да търсим истината за себе си. Своята истина. В епизод 4 на новия „ ПодКАКст с Ei Bo ” фокусът е този. Точният посетител по тематиката е Гери Турийска. Тя има вяра в истинността и я ползва във всичките си направления – писане, лирика, музика и обгрижване на обичаната „ Пощенска кутия за приказки “.

 ей бо vbox7 | @podkakst

Разговорът започва напълно отвън рамките, откакто с поддръжката на госта, водещият къса листа със сюжета и въпросите си. Но това е избор да бъдеш правилен на себе си.

Дискусията минава през тематиките за честност, доверие, мястото на лирика в животите ни, музиката като израз на душата, изкуство по време на пандемия и още значително. Ето и някои от акцентите:

 ей бо vbox7 | @podkakst

На въпросът „ Какъв ще е светът, в случай че няма лирика? “, тя дава отговор:

„ Много тъжна история. Много тъжна. Поезията е една композиция от литература, музика и изобразително изкуство. Това за мен е изкуството, което съчетава всички други изкуства в себе си. Рисуваш картини с думи и те имат темп, както има и музиката. Смятам, че е най-хубавото човешко откритие. Ако може изобщо да се приказва за откритие, когато става дума за изкуство. Може да се изгубиш, може да изградиш цели светове, и то безусловно в 4-5 реда. Може да те придвижи на някое място, да затвориш очи и да си тъкмо там, в този миг. Така че, свят без лирика не е хубаво. “

За пандемията Гери отбелязва, че „ доста създатели по целия свят използваха момента, в който би трябвало да си стоят у дома, с цел да напишат цели албуми, книги, спектакли, филми…доста изобретателен пестник. Изобщо всеки излезе от този интервал с нов материал. От време на време този потрес не е неприятен за изкуството. “

 ей бо vbox7 | @podkakst

Когато стане дума за изкуство, безапелационна догадка е, че то дава чувство за независимост.

„ Това му е смисълът на изкуството. Смисълът да вършим нещо посредством него. Да се себеизразяваш, да се асоциираш с други като теб, да общуваш и да преживяваш този живот с всичките си сетива. “

Гери добавя и че музиката е нейната независимост.

„ За да бъдеш правилен на себе си,  трябва да можеш да се държиш на изявленията по този начин, както искаш да се държиш сега, както се чувстваш с този съответен човек, без значение дали те гледат още двама, или две хиляди, или два милиона. Не би трябвало и да се пишат песни, мислейки кой ще я върти и на какво друго би трябвало да наподобява. Тотално неверна визия и причина е това, занимавайки се с изкуство, под каквато и да е форма. Трябва да е твоя потребност, твое прекарване, твое шерване. “ – споделя като резюме Гери Турийска.

За задачата на „ Виж в този момент, моето момиче “ и КАК да бъдем правилни на себе си в 50 минути – гледайте още в цялостния епизод 4 на „ ПодКАКст с Ei Bo ” в платформите на NovaPlay, Vbox7 и Youtube канала на Ei Bo.

ПодКАКстъри, до нови ПодКАКст въпроси! 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР