Как да бъда едновременно държавен лидер и майка? Над този въпрос

...
Как да бъда едновременно държавен лидер и майка?
Над този въпрос
Коментари Харесай

Просто продължи: съветът на кралица Елизабет към чудещата се как да бъде премиер и майка Джасинда Ардърн - Свят

Как да бъда по едно и също време държавен водач и майка?

Над този въпрос си " блъскала главата " Джасинда Ардърн - 42-годишната през днешния ден министър-председателка на Нова Зеландия, която потърсила съвет от починалата към този момент английска кралица Елизабет Втора.

" Просто би трябвало да продължиш " - отвърнала Нейно величество.

Джасинда става най-младият министър-председател в света през октомври 2017 година, когато едвам 37-годишна оглавява държавното управление в страната си. По-малко от година по-късно - на 21 юни 2018 година - става майка на момиченце и още през август се върна на работа като министър-председател.

Днес Ардърн е един от стотиците държавни водачи, пристигнали на Острова за погребението на кралицата на следващия ден, 19 септември.

Пред Би Би Си тя демонстрира фрагменти от първата си среща с кралицата. Тя се състои, до момента в който новозеландската министър-председателка е бременна.

" Едно от нещата, които ми се въртяха в главата наред с това, че съм нов министър-председател, беше да бъда министър-председател и майка. И когато се замислите за водачите, които са били на тази позиция... имаше толкоз малко хора, към които да се обърнете. Затова я попитах: " Как се оправи? ", а си припомням, че тя просто сподели: " Ами, просто би трябвало да продължиш ". И това в действителност беше може би най-хубавият съвет, който можех да получа. "

Принц Андрю и принц Едуард са родени, откакто кралицата заема трона. Единственият различен определен водач, който е раждал по време на мандата си, е Беназир Бхуто, която е министър-председател на Пакистан от 1988 до 1990 година и от 1993 до 1996 година

Ардърн е живяла в Лондон и евентуално по тази причина " въобще " не е сюрпризирана от мащаба на публичната реакция след гибелта на кралицата.

" Виждала съм Лондон във всекидневието, чувството е за забързаност и суетност. И да видиш по какъв начин той утихва, само че по толкоз лиричен метод, е доста прочувствено. Кралицата беше тук за нейния народ и в този момент нейният народ е тук за нея ", споделя Ардърн.

Попитана, тя предвижда, че Нова Зеландия ще се трансформира от монархия в република. 

" Дори самата кралица е следила и признавала развиването на нашите връзки - сподели тя. - Така че моето наблюдаване е, че ще продължи да има еволюция в нашите връзки. Не имам вяра, че това ще стане бързо или скоро, а в течение на моя живот ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР