Как бизнесът посреща рекордната цена на газа у нас и

...
Как бизнесът посреща рекордната цена на газа у нас и
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Фалити са неизбежни! Сами направихме така, че да купуваме газ 10 пъти по-скъпо!

Как бизнесът посреща рекордната цена на газа у нас и готви ли се за съкращения и банкрути?

Темата разяснява в „ Събуди се” по Нова тв Красимир Дачев. Той е зам.-председател на Българската търговско-промишлена камара и притежател на най-големия цех за произвеждане на целулоза в България.

„ Политиците взеха да се месят в стопанската система и я разрушават”. Това сподели Дачев, разяснявайки възходящия проблем с дефицит на дърва за огрев у нас. По думите му казуса го има от години, само че поради политическа колебливост, той не може да бъде отхвърлен.

Според предприемача е доста мъчно за едно дружество да смени метода на произвеждане.

„ Влизаме в една фабрика от преди 30 години. Казват, че е доста нездравословно и би трябвало да се махнат въглищата. Започват да инвестираш, правиш течно гориво. След това идват от Министерство на екологията и споделят, че стартират да вършат санкции, тъй като се употребява мазут. Ти инвестираш да правиш произвеждане с газ – оптимално чистото, което е. 10 години инвестираш, правиш инфраструктура, правиш газопровод. На приказки е лесно”, сподели още Красимир Дачев.

Според него газ ще има, само че ние сами сме създали по този начин, че да го купуваме на 10 пъти по-висока цена от предходната година. По думите на предприемача българската стопанска система е изтикана от пазара и ще коства доста средства и старания на всеки бизнесмен, с цел да може да остане.

Дачев бе безапелационен, че банкрутите и съкращаването на служащи са неизбежни. Проблемите не идват единствено от неналичието на газ, а от разрушаването на едни връзки. Ако спрем газта, не можем да я компенсираме единствено с ток, по този начин и с водопреносната мрежа”, добави той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР