Как бихте се почувствали ако внезапно разберете, че сте милиардер,

...
Как бихте се почувствали ако внезапно разберете, че сте милиардер,
Коментари Харесай

Дребна формалност превърна наследство от 3 милиарда в купчина… хартийки

Как бихте се почувствали в случай че ненадейно разберете, че сте милиардер, само че в никакъв случай няма да получите милиардите си? Със сигурност възприятието не би било прелестно. Именно това се случило с италианец, който наследил голямо положение, оставено му от неговия дядо.

Банкерът Луиджи С. от Рим, бил прочут през юли, че възрастният му родственик, който живеел в Швейцария, е умрял и той е единственият му правоприемник.

Според наследството на стареца Луиджи получил достъп до банкова сметка с 3 милиарда италиански лири. До тук добре, само че за жалост, положителната вест била последвана от неприятна — остарялата италианска валута е отвън послание от към 6 години и на процедура, наследството му през днешния ден съставлява куп безполезни хартийки. Нула.

Изведнъж, трите милиарда изчезнали заради дребна условност и неприятен тайминг. Италианската централна банка престава да обменя старите пари още през 2012 година.

Дядото натрупал своето положение в Италия от строителен бизнес и се преместил да живее в Швейцария, където умрял предишното лято на 89 години. След гибелта му се оказало, че негов единствен правоприемник е внукът му — 48-годишен банкер Луиджи. Неговите родители умряли през 1993 година и оттогава той и дядо му били в непрекъсната връзка, а последната им намира се състояла преди няколко години, когато възрастният мъж му отишъл на посетители в Рим.

"Знаех, че дядо ми е обезпечен човек. Той ми остави два жилището, прилични пари в две сметки и пакет акции… Но когато отворихме, дружно с шефа на банката, сейфа му, за който нищо не знаех, бях необикновено изумен ", споделя наследникът пред италианския вестник Il Corriere della Sera.

В банковия сейф, до който Луиджи получил достъп, имало планина от банкноти - всички до една излезли от приложимост през 2002 година При промяната на лирата с единната европейска валута, Централната банка на Италия даде на притежателите на старите пари период от 10 години, през който да извърнат финансовите си активи от лири в евро. Той обаче изтече преди 6 години.

"Не мога да ви опиша какъв брой мъчно ги преброихме. Там се оказаха 2 милиарда и 950 милиона лири “, споделя Луиджи. Банкнотите били по 200 и 500 хиляди италиански лири. До 2012 година обменният курс е бил 1936 лири за 1 евро, тъй че наследникът е можел да се снабди с над 1,5 милиона евро, само че за жалост банката отказала да изкупи наследените от мъжа банкноти.

Италианецът търси малка врата в настоящата разпоредба, с цел да станат парите действителни. Юристи търсят опция да бъде приет за начало на периода моментът на откриването на сумата.

"Как бих могъл да подам поръчка за обмяната на пари, за които дори не съм и знаел? За благополучие пребивавам обезпечен живот и останалата получена сума и по този начин към този момент е огромна, само че това е кардинален въпрос: става въпрос за пари, заработени от дядо ми и ще бъде неуместно да се изгубят по този начин. Зная, че има опция да се получат 70% и част от тях, абсолютно, ще дам за щедрост, само че забравянето на самотния и възрастен човек не може да коства три милиарда ", декларира наследникът.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР