Кадрите от нападението над Юрий, 15-годишно момче, прието в болница

...
Кадрите от нападението над Юрий, 15-годишно момче, прието в болница
Коментари Харесай

Зверски побой над 15-годишен във Франция, цялата страна настръхна ВИДЕО

Кадрите от нападението над Юрий, 15-годишно момче, признато в болница в тежко положение, откакто беше пребито в Париж от тайфа младежи, провокираха отвращение във Франция, до момента в който следствието се пробва да обясни аргументите за тази демонстрация на принуждение, заяви Българска телеграфна агенция.

Започнало е разследване за опит за ликвидиране. Следователите изследват версията за нахлуване, осъществено от тайфа младежи от западните квартали на Париж и се пробват да открият аргументите за случая, както и връзките сред другите участници в него, съгласно осведомен източник.

15-годишният Юрий е бил атакуван вечерта на 15 януари, до момента в който се намирал с другари на покрива на търговски център в състоятелен квартал на френската столица.

В петък вечерта фрагменти от нападението бяха публикувани в обществените мрежи, като провокираха живо отвращение. На тях се вижда по какъв начин десетина младежи в спортни екипи и якета с качулки ритат и удрят с пръчки паднал човек, преди да го оставят да лежи.

Няколко известни персони, в това число футболистът Антоан Гризман и артистът Омар Си показаха угриженост за жертвата, която към момента е в болница в тежко положение.

"Не можем да толерираме 15-годишно момче да бъде пребивано и линчувано посред Париж ", съобщи пред медиите делегираната министърка за поданството Марлен Шиапа.

Според управляващите конфликтите сред банди са довели до гибелта на шестима младежи в интервала 2017-2018 година.

През предходната година в столицата са били маркирани общо 83 сбивания, в съпоставяне със 159 през 2016 година. Почти всички участници са мъже, а в две трети от случаите са малолетни.

През ноември 18-годишен юноша умря в северната част на Париж при споразумяване на сметки сред противници.

По-късно бяха арестувани и предявени обвинявания за "убийство в състава на проведена тайфа " и "участие в незаконна група " против шестима души, в това число двама малолетни.

В неделя френското президентство разгласи, че Юрий е опитал да поддържа връзка с майка си.

"Той е малко по-добре. Буди се, пробва да приказва ", съобщи тя през днешния ден сутринта пред телевизия Бе Еф Ем.

Според личния състав на учебното заведение, в който учи Юрий, той е добър възпитаник, с възприятие за комизъм и не е известно да е част от младежка тайфа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР