кадри bTV, Православието“: Професор Семов разгроми учебниците, не даде на

...
кадри bTV, Православието“: Професор Семов разгроми учебниците, не даде на
Коментари Харесай

Професор Семов разгроми учебниците, не даде на Цънцарова гък да каже

кадри bTV, „ Православието “: Професор Семов разгроми учебниците, не даде на Цънцарова гък да каже

Българските учебници се обезбългаряват, в тях не е казано съвсем нищо за водачите на българската национална гражданска война, няма я думата “робство ” в уроците за Османското господство и не са упоменати значими места, които са знак на битката за избавление.

Това съобщи по bTV проф. Атанас Семов. Юристът, който беше преди време и претендент за президент, даде образец с учебника по история за 7 клас на щерка си, който по думите му е един от най-хубавите.



Той даде образци от него с урока за Априлското въстание, като подчертава на това, че в текста се споделя, че четите са “обикаляли ” селата, без да се загатват сраженията им.
“Все едно са английски туристи, които са на селски туризъм ”, съобщи проф. Семов.


По негови думи, за Бенковски има единствено седем реда, в които не се загатва Хвърковатата чета, а единствено “чета ”, не написа нищо и за Кървавото кладенче.

Проф. Семов съобщи също, че информацията за Баташкото кръвопролитие е смекчена до степен на обезличаване.



Водещата на утринния блок Мария Цънцарова се опита да оспори мнението му, като сподели от персонален опит, че още от детската градина българските деца знаят кои са националните герои като Ботев и Левски.
Синът на Марко Семов обаче настоя, че знанията, които дават учебниците са повърхностни.

В учебниците написа за еничари, само че не е обяснено какви са те
Той даде и образец с учебник по български език и литература, в който участва националната ария “Бил се Марко с турци еничари ”.

Никъде обаче не се изяснява кои са еничарите, нито мрачната история на Кръвния налог.

Проф. Атанас Семов съобщи, че министърът на образованието би трябвало да предприеме незабавни ограничения за възстановяване на учебниците.

Той обаче уточни, че би трябвало да се откри и ефикасен метод за прекъсването на продажбата на цигари и алкохол на възпитаници, тъй като българските деца са преди всичко освен в Европейски Съюз, а в цяла Европа по използването си.

Необходимо и прекъсването на разпространяването на накротичи към учебните заведения, акцентира проф. Семов.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР