Къдравото зеле кейл е толкова полезно, че дори не е

...
Къдравото зеле кейл е толкова полезно, че дори не е
Коментари Харесай

Защо да приемаме калций от КЕЙЛ вместо от млечни продукти

Къдравото зеле кейл е толкоз потребно, че даже не е за поверие. Ако до в този момент не сте го включвали в менюто си, време е да измененията това и да стартирате с потреблението му.

В кейла се съдържа доста повече бионаличен калций, в сравнение с в млякото и останалите млечни артикули. В един грам от къдравото зеле има 1,35 мг калций, а в един грам пълномаслено мляко има към 1,13 мг. Изненадващо е, нали?!
 Трикове за опазване свежестта на зеленолистните за по-дълго Трикове за опазване свежестта на зеленолистните за по-дълго
Зеленолистните зеленчуци са отлично допълнение към здравословното хранене. Но те са и храната, която най-често изхвърляме, защото губ...

Добрата вест е, че в кейла не се съдържа каезин. Това е протеин, който може да бъде открит в млякото и който потвърдено се усвоява мъчно от организма на човек.

Били са направени не малко проучвания, от които излиза наяве, че в случай че човек си набира калций само от млякото, това може да способства за неговото неприятно здравословно положение.

Знаете ли, че в зеленчуците има високи равнища на оксалати. Те нормално се свързват с калция и пречат на абсорбцията от храносмилателния тракт. В къдравото зеле обаче, за разлика от спанака, има доста ниски равнища на оксалат.
 Задължително пийте това за по-силен имунитет през есента Задължително пийте това за по-силен имунитет през есента
За да сме в положително здраве, всеки ден би трябвало да хапваме свежи плодове и зеленчуци. Но от време на време динамичността на всекидневието лишава от вниман...

Колкото по-често консумирате кейл, толкоз повече калций ще поднасяте на организма си, а сами знаете, че той е доста значим за здравето на костите.

Хранете се здравословно и се грижете за здравето си!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР