Къде тренират пловдивски плувци? Какви са условията? Колко плащат? Тези

...
Къде тренират пловдивски плувци? Какви са условията? Колко плащат? Тези
Коментари Харесай

Родители: Корупционни схеми и управленският потенциал на кмета съсипват плуването в Пловдив

Къде упражняват пловдивски плувци? Какви са изискванията? Колко заплащат? Тези и други въпроси за следващ път слагат родители и плувци от град Пловдив в писмо до Plovdiv24.bg :

" Здравейте, пишем ви с вяра, че информацията ще доближи до верните хора. От името на всички плувци и родители на плувци в Пловдив. Градът, дал толкоз доста гении на българското плуване, само че с мизерни условия от години.  Прилагам фотоси на новооткрития, 50-метров басейн в Пазарджи к- " Балона " и на единствения общински басейн в Пловдив - 25-метровия басейн " Младост ". 

Това, което бихме желали да съпоставим, са изискванията, положението и цените на двата басейна. Наскоро " Младост " усили фрапантно цените в Пловдив, без действително да се усъвършенства нищо в базата, в противен случай - всичко тъне в бедност и руина. Разликата в цените е много огромна, а става въпрос единствено за 36 км разлика сред двата града. Това, което всички родители на плувци желаеме да разберем, е: Каква е разликата в разноските, които има общината в Пазарджик и тази в Пловдив, с цел да има такава разлика и в таксите. Как единият басейн може да се устоя със доста по-ниски такси, а другият не може? Защо общината не поддържа децата и спорта, изключително състезателите, чиито родители колкото да смогват финансово, с цел да могат децата им да спортуват, вместо да обикалят заведения и лежат по диваните с телефон в ръка. Или таксите в Пловдив са правопропорционални на корупционните схеми в града ни и обратнопропорционални на управническия капацитет на кметовете и обкръжението им?

Цени в двата басейна:

" Балона ", както и закрития 25-метров басейн в Пазарджик:

2.5 лева - еднократно посещаване

17 лева - месечна карта

" Младост "

10 лева - еднократно посещаване

50 лева - месечна карта

Можем да цитираме още много басейни в страната със доста по-ниски цени, даже и ОЗК " Арена " в Бургас, където еднократното посещаване е 7лв, а за състезатели таксата е много по-ниска.

Абсолютно неприемливо е да се постановат такива високи цени при тези условия и е насмешка и засегнатост към младите плувци на Пловдив, които на инат на всичко и всички упражняват неуморно всеки ден и печелят в влиятелни шампионати и държавни шампионати. Всяка година искащите да плуват деца в Пловдив се усилват, даже и тези, които постъпват в Спортно учебно заведение с Плуване. Но това, което получават е разрушена база и претъпкани коридори. И всичко това на цени равни на столичните. Защо биват ощетени по отношение на останалите плувците от други градове? Как те не са приоритет на общината? Друг образец е и Варна, басейн " Приморски ", където входът за деца е 2 лева, а месечни карти за състезатели няма. 

Може би ръководещите ще отговорят - Ето ще имате нов и по-голям басейн. Но на каква цена? Инвестицията ще бъде на стойност от 20 милиона лв. и най-вероятно ще бъде причина и за по-високите такси. Отново можем да създадем съпоставяне с актуализирания басейн в Пазарджик, където инвестицията възлезе на 1.7 милиона лв.. Разликата още веднъж е огромна, нали? Предполагам това е една друа тематика, която не бихме желали да засягаме в този момент.

Това, което желае плувната общественост в Пловдив, е прилични условия за тренировки, съпоставени с тези в доста други градове в България, на налични такси за децата, изключително за картотекираните състезатели. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР