Къде е БНТ? Тя е в криза, но това не

...
Къде е БНТ? Тя е в криза, но това не
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ирина Велчикова пред СЕМ: Време е за рестарт, защото БНТ разполага с потенциал

Къде е Българска национална телевизия? Тя е в рецесия, само че това не е вест. Кризата е толкоз дълбока, че Българска национална телевизия рискува да извърши публичната си функционалност, каза Ирина Величкова пред Съвета за електронни медии (СЕМ) в третия стадий от състезанието общоприет шеф на БНТ.

След всяка рецесия, неизбежно се стига до злополука, само че може би Българска национална телевизия би трябвало да извърви своя път както гръцката телевизия, която беше закрита, а по-късно открита, сподели Величкова.

Тя уточни, че  в програмата на БНТ се стига от 4 до 6 повторения в границите на 24 часа. За спада на доверието не са нужни социологически изследвания, добави тя.

" Време е за рестарт, тъй като Българска национална телевизия разполага с капацитет. Там работят експерти, които аз назовавам въпрекисти ", съобщи Величкова.

По думите й Българска национална телевизия да излезе от комфорта на своите студия. Актуалните излъчвания са изключителни говорилни. Няма вярно таргетирани филми, прибавя тя. Културата не се преразказва, а се демонстрира със средствата на малкия екран, сподели тя във връзка културните и развлекателни излъчвания. 

В БНТ 2 липсва производството на истински детски излъчвания, по тази причина Величкова предлага да се създаде специализирана детско-образователна стратегия.

Няма състезателен канал и аргументите са справедливи, сподели тя повод БНТ 3. По думите й има най-малко още четири напълно спортни канала, което обезсмисля съществуването на Българска национална телевизия 3. Спортните права са извънредно скъпи, по тази причина Българска национална телевизия 3 би трябвало да се развие с профил просвета - кино и музика, счита Ирина Величкова. ТЯ предложи и работно заглавие на канала " Арт Българска национална телевизия ".

Българска национална телевизия 4 трябва в действителност да е стратегия за българите в чужбина, да се селектират стратегии от богатия списък на Българска национална телевизия и вести, от които се интересуват българите в чужбина, сподели Величкова. " Категорично съм за възобновяване на редакциите ", сподели тя.

" Всеки шеф е временен, непреходна е Българска национална телевизия, най-малко в последните 60 години ", заключи Ирина Величкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР