Кадър РТПри скорошен протест в Бристол срещу законопроекта се стигна

...
Кадър РТПри скорошен протест в Бристол срещу законопроекта се стигна
Коментари Харесай

Пак протест в в Лондон срещу законопроекта, който дава по-големи пълномощия на полицията

Кадър РТ

При неотдавнашен митинг в Бристол против законопроекта се стигна до принуждение. Недоволните нанесоха вреди на полицейски сектор и опожариха полицейски коли. 

В демонстрацията са взели участие към 2 хиляди души.

26 души бяха задържани в Лондон по време на следващия митинг против законопроекта, който дава по-големи компетенции на полицията за справяне с демонстрациите. Протестиращите минаха около Бъкингамския замък и стигнаха до площада пред Народното събрание.

Според силите на реда, задържанията са били поради нахлуване против тях или нарушение на публичния ред, а от един от участниците в митинга е било конфискувано хладно оръжие. В демонстрацията са взели участие към 2 хиляди души, десетина служители на реда са получили леки пострадвания.

 Демонстрациите бяха подбудени от законопроекта, който се разисква в Народното събрание и планува полицията в Англия и Уелс да може да не разрешава митинги.

В десетки градове се организираха маршове „ Убий законопроекта “, подкрепени от огромни акции, като да вземем за пример борците за изменението на климата Extinction Rebellion и придвижването Black Lives Matter.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР