Кадър: RTБивш затворник става министър на отбраната на Афганистан. Абдул

...
Кадър: RTБивш затворник става министър на отбраната на Афганистан. Абдул
Коментари Харесай

Бивш затворник става министър на отбраната на Афганистан

Кадър: RT

Бивш пандизчия става министър на защитата на Афганистан. Абдул Каюм Закир е лежал в Гуантанамо. Това заяви катарският ефирен канал „ Ал Джазира ”, базирайки се на източници в придвижването.

Закир е един от главните полеви командири на талибаните, който извършва бойни задания и управлява радикални бойци. След началото на американските и западните военни интервенции в Афганистан (2001-2014 г.) той стартира да взе участие в борби на страната на придвижването. Американски бойци го заловиха и затвориха в базата Баграм, откъдето след това беше трансфериран в Гуантанамо. След освобождението си той още веднъж се причисли към талибаните.

Във вторник придвижването назначи изпълняващи длъжността ръководители на няколко министерства и ведомства. Според организация Pazhvok за вътрешен е назначен Садр Ибрахим, а за министър на финансите Гюл Ага. Задълженията на ръководителя на разследващите служби ще се извършват от Наджибула. Освен това придвижването назначи свои представители на министри на образованието, висшето обучение и губернатор на столицата на страната Кабул.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР