кадър Нова твЗа втори път у нас ще се извърши

...
кадър Нова твЗа втори път у нас ще се извърши
Коментари Харесай

За втори път у нас: Спасяват живота на млад мъж с изкуствено сърце

кадър Нова тв

За повторно у нас ще се извърши интервенция по постаняване на изкуствено сърце. Този пък пациентът е 23-годишния Йордан Пенчев.

Младият мъж от година чака трансплантация. 

„ До последно си мислех, че ще се оправят нещата и ще се възвърне сърцето ”, споделя Йордан. Днес има една фантазия: „ Да получа ново сърце ”, споделя младият мъж пред Нова тв.

Състоянието му се утежнява и той е в болница. 

„ През по-голямата част от деня спи, изнемощял е, единствената му разходка е до банята, да гледа телевизия и да чати с другари. Утре става на 24 година Пожелавам му магически рожден ден, който да му донесе ново сърце, крепко и мощно, с което да сбъдне фантазиите си ”, съобщи София Пенчева, майката на Йордан.

Проф. Димитър Петков, който е направил първата интервенция, в този момент ще направи и втората, изясни, че е имало проблем с доставката на второто сърце. „ Благодарение на персоналните контакти на професор Начев, дружно с професор Петко Салчев, успяхме за 1 седмица да осигурим финансирането. Това сърце не е в реимбурсния лист, само че е най-модерното сърце. Оттук нататък всичко зависи от компанията снабдител. Очакваме това да се случи до седмица-две ”, изясни проф. Петков.

Сърцето е предопределено за лява камера, само че ще бъде сложено на дясна. „ Ще бъде предизвикателство ”, разяснява проф. Петков.

По думите му рисковете са доста. „ Нашите терзания са дали организмът на Данчо ще одобри новото сърце и докога ”, изясни проф. Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР