Кадър: Нова ТвКакто писахме, вчера в Пловдив двама мъже починаха

...
Кадър: Нова ТвКакто писахме, вчера в Пловдив двама мъже починаха
Коментари Харесай

Жената на един от починалите в Пловдив: Два часа чакахме линейка, в болницата казаха, че не може да го приемат

Кадър: Нова Тв

Както писахме, през вчерашния ден в Пловдив двама мъже починаха в болница, откакто бяха оставени с кислородни маски на стълбите при прехвърляния сред отделения.

Един от умрелите в УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив, е от пловдивското село Бресник. Той е бил 100% инвалид и на хемодиализа. Днес мъжът е трябвало да чества 62 години.

„ Той беше опериран на 28 октомври. Имплантираха му изкуствена артерия в крайници. На третия час от хемодиализата стартира да пие антибиотик. На 11 ноември го върнаха от диализата. В 14.10 ч. подадох сигнал на тел. 112 да изпратят кола за спешна помощ, тъй като мъжът ми вдигна температура. Беше доста изнемощял ”, описа Мария, брачната половинка на мъжа.

Семейството чака 2 часа идването на кола за спешна помощ. През това време Мария звъни няколко пъти на незабавния телефон.

При едно от позвъняванията я поучават да се приберат у дома, тъй като не е ясно по кое време ще дойде кола на Спешна помощ. Жената провежда сама превоз до лечебните заведения в Пловдив.

„ Обадих се още веднъж на тел. 112. Отказах заявката за кола за спешна помощ. Отидохме в Инфекциозна болница. С нас имаше и едно семейство с малко бебе. Не знам какъв брой време чакахме. Никой не излизаше, никой не отговаряше. После се насочихме към „ Пълмед ”. Мъжът ми остана в колата, а аз отидох на регистратурата. Обясних какво е положението на брачна половинка ми, а дамата на регистратурата ми сподели, че въобще нямат места и не могат да го одобряват ”, показа Мария.

След това фамилията отива в незабавния кабинет на Хирургията. Мъжът е регистриран в 17.29 ч., но не е позволен в кабинет, а дружно със брачната половинка му остават на регистратурата, където някои от пациентите чакат от сутринта

„ До 19.30 ч. бяхме там, те не го одобриха въобще. Даже ме попитаха за какво съм го довела. Върнахме се у дома. На другия ден се свързахме с персоналния доктор, който ни посъветва да продължим лекуването с антибиотик. Виждах, че мъжът ми не е добре, не искаше да се храни. На 14 ноември го заведох в Куклен, оттова споделиха, че е за болница. Отидохме в Инфекциозна болница. Никой не го смъкна от колата за спешна помощ, никой не го прегледа. Лекарката ни сподели, че не сме за тях ”, показа още Мария.

В последна сметка мъжът е признат едвам на 14 ноември вечерта в Токсикологията на ВМИ. Няколко часа по-късно обаче отново е препратен към Инфекциозна болница. Там се наложило да се качва по стълбите до 3 етаж. Направен му бил тест за ковид, резултатите от който трябвало да излязат след 3 дни. Часове по-късно трима пациенти са трансферирани от Инфекциозна болница към Коронавирус отделението в града, където фамилията чака 2 часа.

Пред входа на болничното заведение мъжът седи с бутилка, в която кислородът свърша. Трябвало да се качат на третия етаж на постройката. На площадка сред етажите обаче Господин Господинов пада и не може да продължи.

В отделението няма асансьор, няма носилки, нито инвалидни колички. Мъжът още веднъж е оставен. 20 минути никой не се е отзовал и не е оказал помощ на фамилията.

" След 20 минути мъжът ми сподели, че не може да диша повече. Изтичах и ги помолих за помощ. Престоят му в отделението също беше най-много 20 минути. Само легна на леглото, не му включиха О2 да диша. Няма нито една рентгенова фотография. На две места са фалшифицирали подписа му ", описа почернената Мария.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР