Кадър Нова твСпирането в аварийната лента се сигнализира със светлоотразителен

...
Кадър Нова твСпирането в аварийната лента се сигнализира със светлоотразителен
Коментари Харесай

След ужасяващата смърт на мъж и майка с бебе на магистралата: Ето как и кога се спира в аварийна лента

Кадър Нова тв

„ Спирането в спешната лента се алармира със светлоотразителен триъгълник минимум на 100 метра от автомобила или с включени спешни светлини на колата ”, разяснява за „ Здравей, Българият ” Йонко Иванов от Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка.

Изказването му беше във връзка злополуката в спешната лента на автомагистрала „ Тракия ”, която лиши три човешки живота. Инцидентът стана в региона на Ямбол. Около 2:30 през нощта. Мъж, жена и бебето й пътуват към София. Спират в спешната лента край Ямбол и това се оказва съдбовно. Тримата пътували с кола чартърен. И двете коли са с варненска регистрация. Шофьорът който блъска спрялата кола е към 60-годишен. Шофьорът, провокирал злополуката, е в потрес. Настанен е в Сливенската болница. Има пострадвания, само че няма заплаха за живота му.

„ Аварийната лента на скоростен път е основана единствено за прекъсване в спешни обстановки. Доста постоянно в България обаче тя се употребява за други потребности ”, добави Йонко Иванов от Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка.

По думите му придвижването в спешната лента било позволено в Закона да придвижване по пътищата с промени от 2017 година, които важат при положение на техническа нередовност на автомобила или здравословен проблем на лидера или някой от пасажерите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР