Кадър: ЕврокомС намордник и отправено към властимащите предизвикателство стартира тази

...
Кадър: ЕврокомС намордник и отправено към властимащите предизвикателство стартира тази
Коментари Харесай

ТВ водеща се показа в ефир с намордник

Кадър: Евроком

С намордник и отправено към властимащите предизвикателство започва тази неделя водещата на предаваното по Евроком предаване „ Темида – цената на истината “ Нина-Никол Хамилтън, написа standartnews.com.

Причината бяха признатите от Народното събрание на първо четене промени в законодателството, налагащи огромни санкции за кучета пускани без мотив и над избрани килограми на животното – без намордник.

Все фенове на четириногите участваха в студиото и бяха посетители на предаването – Весела Маринчева - певица, ветеринарният експерт доктор Евгени Евтимов и юрист радостна Маринчева, като всеки от тях изрази мнението си, надлежно от хуманна, здравна и юридическа позиция.

Има породи кучета, на които заради физиологични особености не трябва да се поставя намордник – най-много тези, които са с къса зурла. Вдишването на въздух при тях става мъчно, изясни доктор Евтимов. Според него обаче намордникът не може да убие кучето и всичко сходни изказвания, изключително измежду незапознатите хора, наводняващи обществените мрежи, са чисто спекулативни.

За редица неясноти в новото законодателство приказва юрист Весела Величкова. Тя сподели, че заплахата, даже и при битие на нови по-високи наказания, е да не се съблюдават регламентите. Това е причина за корупция и няма да води до дейно попречване на случаите с нападателни кучета. Фиксирането на критерии за тегло, настъпателност и прочие при домашните любимци е напряко казано невероятно, защото това са описания на кучето, които се трансформират.

Опасения за повърхностност на новите наказания и положения изрече и певицата радостна Маринчева, която се оплака от бездомните кучета, които в някои обитаеми места основават огромни проблеми. Но Маринчева е обнадеждена, че няма да се наложи множеството кучета да носят намордник, защото законодателите ще осъзнаят какъв брой недомислено е въвеждането на новите разпоредби…
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР