Кадър БТВСлужебният министър на икономиката Кирил Петков отговори на въпрос

...
Кадър БТВСлужебният министър на икономиката Кирил Петков отговори на въпрос
Коментари Харесай

Кирил Петков: Един министър пролет не прави. Политиката се прави с хора, това е отборна игра

Кадър БТВ

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков отговори на въпрос в Министерския съвет за какво не би желал да продължи да бъде министър.

" Един министър пролет не прави, политиката е тим. Особено когато се приказва за Министерство на стопанската система, което за всяко едно свое решение би трябвало да пита Министерството на финансите. А в случай че МФ има друга визия, то МИ става министерство на маркетинга, аз не съм министър на маркетинга ".

Относно концепцията за Агенция на нововъведенията, той изясни, че няма по какъв начин да се прави сходна конструкция, в случай че МОН няма същата визия, написа News.bg.

Затова хората са доста значими, кой каквото желае да споделя, политика се прави с хора и това е отборна игра, сподели Кирил Петков.

На въпрос за какво не е отворил Фонда на фондовете както отвори Българската банка за развиване (ББР), той изясни, че Фондът е към МФ. А министерството на Асен Василев сега предложило цялостна реорганизация, тъй като не са удовлетворени от работата. Петков прикани да се пита министърът на финансите и зам.-министъра, с цел да се разбере какъв брой стъпки са направени. Хората са мислили доста по тази стъпка, зам.-министър Виолета Лорел е индивидът, който е водач в посока смяна на Фонда на фондовете, изясни Кирил Петков.



Няколко предприятия ще бъдат извадени от активите на Държавната консолидационна компания(ДКК). Сред тях е  компанията " Монтажи ". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на стопанската система Кирил Петков, съобщи БГНЕС. Петков разгласи, че е внесъл съответните отчети, а те са признати от кабинета " Изваждаме " Монтажи " от тази подкомпания ДКК и да се качи непосредствено към Министерството на стопанската система.

С този развой ще предотвратим обстановки, като тази с 400-те язовира, които тази компания строеше без търгове и публични поръчки, и бъдещи злоупотреби ", сподели той и добави, че на финала са били ремонтирани 10  язовира, които обаче са останали празни. Петков разгласи, че предходната седмица са замразили плана за държавен комплекс, тъй че и двете действия са спрени, прави се цялостен разбор.

Такава стъпка е направена за сдруженията " Еко антрацит " и " Еко инженеринг ".

Те ще бъдат преместени към Министерство на околната среда и водите. По този метод ще се подсигурява прозрачността, увери Петков. " Третото нещо са самите язовири. Както видяхме, когато се ремонтират на два пъти и пет пъти пазарните цени, най-после отиват към Държавно дружество за ръководство и стопанисване на язовири.

То също е към Министерството на стопанската система, неизвестно за какво, откакто множеството от тези язовири в действителност са напоителни, някои са свързани с лов на риба. Пак несвойствена активност. За да избегнем това, вършим реструктуриране и в тази посока. Това дружество планираме да отиде към Министерство на земеделието.

Знаем, че е в последният миг, само че задаваме посока към идващия кабинет ", уточни министърът. Според него по тези планове е имало положителна настройка за тяхното реализиране. Петков е на мнение, че в случай че бъдат признати, Министерството на стопанската система най-сетне ще се трансформира в съвременно.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР