Кадър: БТВХристо Смоленов, експерт по антитероризъм, коментира в Тази сутрин

...
Кадър: БТВХристо Смоленов, експерт по антитероризъм, коментира в Тази сутрин
Коментари Харесай

Експерт по антитероризъм: Стрелецът от Крайстчърч не е вълк единак, но е действал като такъв. В България е...

Кадър: БТВ

Христо Смоленов, специалист по антитероризъм, разяснява в „ Тази заран ” по БТВ профила на килъра от Нова Зеландия Брентън Тарант, който простреля 50 души в две джамии в Крайстчърч.

``
реклама

Според Смоленов Тарант не е вълк единак, само че той е работил като подобен и провокацията му е била стратегическа и премислена, още когато е посетил страни на Балканите, измежду които и България.

„ Той е имал систематичен интерес към района на Балканите, провокацията му е добре премислена и стратегическа.

Първият стадий – посещава Турция и Западните Балкани, Сърбия Босна, Черна гора и Хърватия.

Вторият стадий - след една седмица в края на 2018 година, когато България към този момент се беше декларирала на интернационално дипломатическо занятие, като ръководител на Съвета на Европейски Съюз и като основател за консолидиране на Западните Балкани и тяхното пасивиране. Някой явно е желал да не се случи. Очевидно не се харесва на тези наддържавни сили, които желаят тук да има напрежение, тъй като войната значи облаги.

Тарант е водил систематична подготовка, захласнат от една концепция, която продължава да развива. Посетил е исторически места във Велико Търново, Стара Загора и Варна, защото това е най-древната цивилизация на света, чийто наследници сме. От нас отива в Румъния, Унгария, региони, в които са се водили най-големите цивилизационни войни, свещени борби против Османската империя.... ”, съобщи Смоленов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР