Кадър: БТВДоц. д-р Костадин Ангелов, изпълнителен директор на Александровска болница,

...
Кадър: БТВДоц. д-р Костадин Ангелов, изпълнителен директор на Александровска болница,
Коментари Харесай

Мъката е неописуема! В неделя загиналият лекар в Стара Планина трябвало да...

Кадър: БТВ

Доц. доктор Костадин Ангелов, изпълнителен шеф на „ Александровска ” болница, развълнува тв феновете с прочувствена изповед за починалия в Стара планина 26-годишен доктор в болничното заведение Марио Шкодров.

Ето какво сподели Ангелов в „ Тази заран ” по БТВ:

„ Марио бе чист човек. Помагаше на всички и въодушевяваше всички, доста мъчно мога да събера всичките си усещания от него, тъй като вълнението е доста огромно. Но ние няма да забравим всичко това, което той правеше, пленителната усмивка и силата, която разпръскваше край нас, и ще разкажем на всички за неговия живот.

Марио бе душата на отделението. Планината, музиката, китарите бяха неговото занимание. Познавам го още от втори курс студент, познавам го като човек, студент, доктор. Никога не вземаше прибързани решения, решенията му бяха премислени, не мога да кажа, че е работил преждевременно, постоянно е бил рационален човек.

В планината трябваше да чества рождения си ден, който е в неделя, на хижа Амбарица със свои другари. За нещастието разбрах, откакто ми се обадиха мои приягели.

Моята връзка с него бе доста мощна. Той бе изгубил двамата си родители, а един човек, когато понася удари в живота, толкоз по-силен става. Един от нашите лекари написа на стената си във фейсбук, че Марио е паднал ангел.

Марио беше извънреден усърден и благонадежден доктор. Стриктен в дилемите си. Той не споделяше „ не ”, който и да го помоли за помощ, се отзоваваше. Оставаше след работа, идваше на работа преди дежурство, на сестрите помагаше при операциите. Работеше като доброволец, беше и болногледач. Той извървя целия път от санитар, болногледач, сестра и доктор, всичко, за което може да мечтае един младеж, който е приключил медицина... ”

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР