Кадър БНТДвама родни експерти коментираха наболялата тема - ще бъде

...
Кадър БНТДвама родни експерти коментираха наболялата тема - ще бъде
Коментари Харесай

Д-р Борислав Цеков: За да има предсрочни избори, трябва проучвателните мандати, дадени от президента, да не се реализират

Кадър Българска национална телевизия

Двама родни специалисти разясниха наболялата тематика - ще бъде ли съставено правителство и при какви условия ще има нови парламентарни избори.  До един месец президента е задължен да свика Народното събрание. След това отпред в първата политическа мощ президента е задължен да стартира процедурата по връчване на проучвателни мандати. Това изясни доктор Борислав Цеков в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

Доц. Наталия Киселова съобщи, че не вижда спънка да има претендент от най-голямата партия: „ Много е значима фигурата обаче на ръководителя на националното заседание. Предполагам, че той ще бъде различен “.

Според доктор Цеков би трябвало да се възвърне парламентаризма: „ Няма обвързване да се гласоподава претендента на най-голяма партия. Това ще бъде първия тест за сглобяване на някакво болшинство. Ключовото разбиране е съдружна просвета “. По думите му резултатите по изборите демонстрират, че никой не получава доверието на гласоподавателя да ръководи самичък.

„ Време е да се извърши със наличие понятието, че държавното управление ръководи въз основата на стратегия. Трябва въз основата на открита смяна да се пристъпи към избор на държавно управление. Партиите би трябвало да стартират да търсят 5 или 10 минимални тематики, по които да имат единодушие. “, съобщи доцент Киселова.

За да има предварителни избори, би трябвало проучвателните мандати, дадени от президента, да не съумеят да се осъществят: „ Даването на третия мандат подтиква да бъдат търсени по-обединителни фигури “, сподели доктор Цеков.

Доц. Киселова изрази мнение, че актуалното държавно управление има интерес да бъдат бавени договарянията и връчването на проучвателните мандати. Според нея колкото по-малко изявленията дават определените за народни представители, толкоз по-голям късмет има да се сформира държавно управление, тъй като не слагат разграничителни линии.

Д-р Борислав Цеков сподели, че е неточност ограничението на достъпа на публицистите до пленарната зала: „ Това е част от нашата традиция. Не е по този начин в американския сенат “.

Формулата на държавно управление на малцинството би желала ясна стратегия, само че подобен вид кабинет ще бъде по-податлив на парламентарен напън. По този метод държавното управление ще търси съдружници, а това ще го направи по-диалогично, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР