Кадър: БНТАмериканските инвестиции в китайски компании бяха забранени с указ,

...
Кадър: БНТАмериканските инвестиции в китайски компании бяха забранени с указ,
Коментари Харесай

Доналд Тръмп с нова забрана спрямо Китай

Кадър: Българска национална телевизия

Американските вложения в китайски компании бяха неразрешени с декрет, който издаде президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Той е ориентиран против такива компании, които съгласно него са свързани с въоръжените сили на най-многолюдната страна в света.

В указа се показва, че Китай употребява от ден на ден американски капитали, с цел да финансира и обезпечава създаването и модернизирането на своите военни, разследващи и други системи за сигурност, което му дава опция за заплашва директно Съединени американски щати на американска територия и американските сили в чужбина.

Забраната да се купуват и продават акции на 31 китайски компании, които министерството на защитата по-рано тази година включи в листата на организациите, свързани с китайския боен бранш, влиза в действие на 11 януари 2021 година

На фона на новия декрет Китай поздрави Байдън за успеха му на президентските избори, съобщи Франс прес. " Уважаваме избора на американския народ. Поздравяваме господин Байдън и  г-жа Харис ", съобщи представителят на китайското външно министерство Ван Вънбин. 

Вънбин дефинира новия декрет като " произвол " и " злобни клюки " и прикани Съединени американски щати да не пречат на американските компании, които желаят да влагат в Китай, написа Ройтерс.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР