Кадър БНТ Вицепремиерът Валери Симеонов коментира в ефира на "Денят

...
Кадър БНТ Вицепремиерът Валери Симеонов коментира в ефира на "Денят
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Зад лозунга Да спасим Пирин се крие лъжа


Кадър Българска национална телевизия

Вицепремиерът Валери Симеонов разяснява в ефира на "Денят стартира " по Българска национална телевизия абсурда със градежа на втори кабинков въжен превоз в Банско, като изясни, че към този момент са съумели да получат поддръжка от ЮНЕСКО. На въпроса дали в последна сметка ще има строителство на втори въжен превоз, Симеонов съобщи:

„ Дай Боже, концесионерът да не се откаже, тъй като той няма директни изгоди от втория въжен превоз. Просто ще се понижи чакането на туристите, а той ще усили разноските, не приходите си “.

По думите на вицепремиера, зад лозунга "Да спасим Пирин " се крие неистина, тъй като няма никакви опасности за Пирин и в случай че митингите не престават, те към този момент ще бъдат не екологични, а политически.

Новият закон за горивата е непоносим лобистки закон, ориентиран към обслужването на огромни компании за горива, преди всичко "Лукойл " и другите такива, които са обсебили 80% от пазара, съобщи Валери Симеонов.

След като Симеонов организира среща с протестиращите против новите текстове търговци на горива от дребния и междинен бизнес, той е безапелационен, че огромните компании целят да изместят дребните разпространители и дистрибутори на горива.

„ Тук става въпрос за пробутване на лобистки текстове посредством избрани хора. Не е правилно, че законът е импортиран от групата на Обединени патриоти, моят другар Емил Димитров го е прокарал “, сподели Валери Симеонов.

Според Симеонов, тематиката със сивия бранш е дъвка, с която се вършат внушения на обществото. Да, има сив бранш, само че той е с доста по-малки дялове на пазара, изясни вицепремиерът.

„ Става въпрос целият пазар да бъде възложен на няколко компании, знаете за "Лукойл ", където е Валентин Златев, другар на Емил Димитров “, съобщи Симеонов.

Вицепремиерът изясни, че "Лукойл Нефтохим " - Бургас заплаща нула стотинки на страната, защото за последните 10 години няма никаква облага. В същото време, компанията майка "Лукойл " - Руска федерация има 120-150 милиарда лева облага. Разбирате, че става въпрос за източване на облаги, добави Симеонов.

Той е безапелационен, че в случай че новите текстове бъдат прокарани, цените на горивата ще скочат, тъй като огромните компании ще монополизират пазара, а цената пада там, където има конкуренция.

Не би трябвало да се разрешава монополизация на който и да било отрасъл в България, а непрестанно има такива опити, добави Симеонов.

Той разяснява новия туристически сезон и извършените акции "Шум ".

„ Нека хората да кажат дали има смяна. Шумът е мощно стеснен, на Слънчев бряг към този момент може да се спи, само че различен е въпросът, че законът продължава да се нарушава.

Подал съм сигнал за противозаконните дейности на министъра и министерството на туризма, по отношение на категоризацията на строителство по Черноморието, където стои персонално подписът на министър Ангелкова. Така че, ще изчакам резултатите от инспекцията, само че аз мога да чета законите и има нарушавания на закона за устройството на територията “, сподели Валери Симеонов.

Нямам персонална борба с никого, само че желая законите да се съблюдават от всички, добави вицепремиерът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР