Кадър БНТ, архивИзвестен наш пулмолог изрази мнение за ваксинацията срещу

...
Кадър БНТ, архивИзвестен наш пулмолог изрази мнение за ваксинацията срещу
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Важно е максимално бързо да се ваксинират максимален брой хора, за да се справим с пандемията

Кадър Българска национална телевизия, списък

Известен наш пулмолог изрази мнение за имунизацията против ковид. Д-р Александър Симидчиев изясни какво би трябвало да се направи, с цел да спечелим борбата с пандемията.

" Начинът да спрем разновидностите на вируса е основаване на групов имунитет. Ако ние се защитим, ще понижим опцията вирусът да прави разновидности ". Това съобщи пред БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев и добави, че колкото по-малко вирусът се популяризира в човешката популация, толкоз по-малко евентуално е той да откри подобаваща разновидност.

Той посочи, че единственият метод да се сътвори групов имунитет, без да се излагат хората на риск от боледуване, е имунизирането. " Ваксинираните хора са предпазени в 60-70% и против вариантните вируси. Това продължава да дава задоволителна степен на резултатност ", уточни пулмологът.

Д-р Симидчиев дефинира имунизирането по време на пандемия като сполучливо и даде образец с Израел, където доста огромна част от популацията е ваксинирано против Covid-19.

По думите му хората няма потребност да се доверяват на мнението на един или различен специалист, а могат да видят съответни данни от протичащото се в по-напреднали страни от нас. " Важно е оптимално бързо да бъдат имунизирани оптимален брой хора, с цел да може бързо и систематично да се оправим с пандемията и да се върнем към естественото действие на страната ", сподели той и добави, че е значимо да има задоволително дози за всички, които желаят да бъдат имунизирани.

По думите му без значение с коя от имунизациите, значимото е имунизацията да е бърза и на необятен фронт, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР