Кадър БНТ, архивДоц. Андрей Чорбанов, ръководител на българския проект за

...
Кадър БНТ, архивДоц. Андрей Чорбанов, ръководител на българския проект за
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Държавата обърна гръб на българската ваксина срещу Ковид

Кадър Българска национална телевизия, списък

Доц. Андрей Чорбанов, началник на българския план за ваксина против новия ковид SARS-CoV-2, разясни по време на съвещания при президента Румен Радев по какъв начин страната е обърнала тил на българската ваксина против Ковид, написа:

" Имахме в началото концепция да създадем три протопипа. Очаква се научна обява по отношение на прототипа, за който има съдействие с Института " Пастьор ". Според Чорбанов, с този първообраз ще може да се създадат предклинични изследвания, които да дадат повече изясненост за действието на имунизацията – изясненост, която досега няма с РНК имунизациите на Pfizer/BioNTech.

С втория първообраз е кандидатствано пред Фонд " Научни проучвания ". Имало обаче обжалване от един участник и всичко в този момент стои в административния съд, а парите за съответната година са върнати назад в страната. След правосъдното решение парите ще бъдат върнати – по думите на Чорбанов, просветителният министър Красимир Вълчев го заречен. " Реално в науката няма инвестиция от страната ", разяснява доцентът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР