Кадър БНТ, архивБивш здравен министър обяви на какво унижение са

...
Кадър БНТ, архивБивш здравен министър обяви на какво унижение са
Коментари Харесай

Д-р Мими Виткова: Болните хора у нас биват изнудвани, а политиците се правят на слепи

Кадър Българска национална телевизия, списък

Бивш здравен министър разгласи на какво оскърбление са подлагани болните хора в България.  Болните хора у нас биват изнудвани, а политиците се вършат на слепи. 

Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на  председателят на Асоциацията на лицензираните сдружения за непринудено здравно обезпечаване и някогашен министър на опазването на здравето д-р  Мими Виткова .

„ Болните хора биват изнудвани. Това, в случай че не се вижда от всички политически партии, нищо няма да се случи в опазването на здравето. Аз нямам доверие, че тези неща, написани от Българска социалистическа партия, ще се случат. Тази тематика би трябвало да бъде дискутирана надълбоко. Радвам се, че тя е непрестанно в медиите, само че от там насетне нито една политическа партия не излиза със сериозна стратегия. Как ще се отстрани комерсиалния статут и за какво единствено на лечебните заведения? Какво вършим с извънболничната помощ и какви са тези районни конгломерати сред спешна помощ и частни медицински центрове и ДКЦ-та. Какво желаят да създадат “, попита тя.

Д-р  Мими Виткова  каза още, че страната е абдикирала от проблемите в опазването на здравето. Необходима е смяна в манталитета на държавниците ни и на тези, които работят в бранша, а манталитета на  пациент а може да бъде изменен доста по-лесно, тъй като той е уязвим и подвластен от  доктор я си. Престъпление е да се експлоатира тази взаимозависимост, безапелационна бе Виткова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР