Синоптикът на Нова телевизия Ники Василковски даде прогноза за времето

...
Синоптикът на Нова телевизия Ники Василковски даде прогноза за времето
Коментари Харесай

Василковски:  През цялата втора половина на май има повишен риск от градушки

Синоптикът на " Нова телевизия " Ники Василковски даде прогноза за времето през идващите две седмици.

" Ще има местни превалявания. Когато виждаме, че над страната вали, това не значи, че вали на всички места. Това са по този начин наречените квартални превалявания. Вчера имаше такава обстановка в София - валеше над източните квартали, а по на запад не е капнала и капка.

Вторник и сряда ще има в Западна България спокойни валежи, които ще бъдат напоителни. В Източна България няма да усетят нищо от това разстройване. Там ще се радват на някакви разкъсвания на облачността.

От четвъртък нататък до съвсем края на месеца стартира един много рисков интервал, в който има нараснал риск от градушки. Локални ще са преваляванията, засягат дребна част, само че вали извънредно с гръмотевици, с внезапни пориви напразно, с временен на моменти натоварен дъжд и с рухване на градушка, или най-малко риск от такава. Предстоящият уикенд от петък до неделя такава възможност има по-голяма за Западна България. Като температури доникъде на тази седмица ще са от 15-20 градуса, а по-късно скачат до 20-25. С приближаването на края на месеца ще забележим и летни температури - до 28-30 градуса. На морето от тези разстройства ще видят напълно малко ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР