Кадаифът е един от най-вкусните ориенталски десерти, които са характерни

...
Кадаифът е един от най-вкусните ориенталски десерти, които са характерни
Коментари Харесай

Тайната на вкусния кадаиф

Кадаифът е един от най-вкусните ориенталски десерти, които са присъщи и за българската кухня, поради обстоятелството, че цели пет века земите ни са били под Османско господство. Кадаифът в действителност е артикул, а не десерт.

Десертът от него става, когато се премине през термична обработка и се съчетае с апетитен крем, сироп, орехи и други кулинарни изкушения. Той може да се включва даже в солени ястия. Има хиляди метода за приготвянето му и всички са разнообразни. Тук ще Ви представим някои от тънкостите при подготвянето на кадаифа.

Когато приказваме за сладостен кадаиф е значимо да споменем, че в Турция, където доста хора и кулинари настояват, че е неговата татковина, десертът се подготвя извънредно бързо и единствено с няколко съставки.

За да се получи апетитен кадаиф е належащо да се преминат няколко съществени стъпки при подготвянето му.

 Тайната на вкусния кадаиф

На първо място е значимо кадаифът да се нареже на дребни късчета. По принцип суровият му тип е като доста фино фиде, само че дълго като спагети. Затова е належащо надребняването му. Ако закупите кадаиф от магазина, неведнъж той е предлаган даже запечен и подготвен за попарване, пържене или различен тип термична обработка.

След като продуктът е нарязан, се загрява дълбока тенджера. Когато повърхността й стане доста нагорещена, кадаифът се изсипва в съда. Необходимо е от самото начало на запичането му той да бъде бъркан и намачкван с решетъчна лъжица. Това се прави за да се избегне жилавостта на продукта.

Следващата и последна стъпка е, когато кадаифът се запече и стане златист (трябва доста да се внимава, тъй като може да загори за секунди), към него да се добави разтопено масло. Ако ще приготвяте продуктът като десерт, маслото би трябвало да е обезсолено.

Когато маслото се прибави, кадаифът е належащо да продължи да се разбърква още малко време, до момента в който мазнината не обхване цялата примес. Тя би трябвало да стане леко мокра най-после. След това Вашият турски кадаиф е подготвен да бъде осведомен със сироп или крем, ядки или даже сладолед. Този способ е подобаващ както за десерти, по този начин и за солени ястия.

 Тайната на вкусния кадаиф

Тези стъпки съставляват способ, който се употребява от домакините в Турция и от доста туркини в България. Нека не забравяме, че кадаифът е ориенталски артикул. Именно по тази причина е най-добре, когато избираме съответни ястия за дадена околност или просвета, те да се подготвят по обичайния им метод.

Кадаифът е " занимателен ", тъй като е доста еластичен и разрешава съчетанието си с редица други ястия, гарнитури, сосове. Класиката обаче си остава той да бъде употребен най-много за приготвянето на десерти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР