Кабул. Най-малко 40 души са убити и повече от 90

...
Кабул. Най-малко 40 души са убити и повече от 90
Коментари Харесай

Кървав атентат в шиитски център в Кабул

Кабул. Най-малко 40 души са убити и повече от 90 са ранени при детонация в шиитски културен център в афганистанската столица Кабул. „ Целта на нападението е културен център, където се е провеждала гала във връзка 38-та годишнина от руската инвазия в Афhанистан. Тогава бомбата е избухнала “, съобщи представител на вътрешнополитическото ведомство в Кабул. " Ислямска страна " пое отговорност за атентата.
„ Терористичните групировки и тези, които ги поддържат, би трябвало да знаят, че народът на Афганистан е единен и стои твърдо против проекта, скроен от враговете му. Тези подли офанзиви няма да пречупят афганистанския народ “, оповестява афганистанското президентство на страницата си в обществената мрежа „ Туитър “. Президентът Ашраф Гани е инструктирал управляващите да проверяват нападението и да извърнат съществено внимание на ранените и на фамилиите на жертвите
Британският министър на външните работи Борис Джонсън дефинира терористичното нахлуване в Кабул, при което починаха десетки хора, като „ непоносимо “. „ Аз съм покъртен от това непоносимо нахлуване против културния център в Кабул, лишило толкоз доста почтени животи “, съобщи Борис Джонсън. „ Ние оставаме твърди в желанието си да помогнем на афганистанския народ на победи тероризма и ще продължим да поддържаме държавното управление на Афганистан в търсенето на по-добро бъдеще за народа си “, добави той.
Афганистанското отклонение на „ Ислямска страна “, което се назовава единствено себе си „ Провинция Хорасан “ ускори офанзивите си през последните месеци, въпреки и халифатът на ислямистите в Сирия и в Ирак да се разпадна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР