Кабинетът ще отпусне 73 млн. лв. допълнителни средства за по-евтин

...
Кабинетът ще отпусне 73 млн. лв. допълнителни средства за по-евтин
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска 73 млн. лв. за по-евтин транспорт за пенсионери и ученици

Кабинетът ще отпусне 73 млн. лева спомагателни средства за по-евтин публичен превоз в цялата страна. От пониженията ще могат да се възползват деца до 10 години, възпитаници и пенсионери. Това разгласи министър-председателят Гълъб Донев преди постоянното съвещание на Министерския съвет.

По думите на премиера отстъпките ще важат от 1 февруари до края на годината. Всички деца до 10-годишна възраст ще пътуват гратис в градския превоз. Отстъпката за възпитаници се усилва от 20 на 70%, а понижението за възрастни хора ще е 40 на 100.

Припомняме, че служебното държавно управление работи по изработването на мярката близо 2 месеца.

Донев подсети, че мандатът на служебното държавно управление изтича идната седмица, защото датата на предварителните парламентарни избори към този момент е ясна.

В последните месеци се изговориха доста думи, редуваха се обвинявания и обещания, а хората чакат свестни решения или дейности. Ако всеки прави работата, за която е определен или назначен съзнателно или с мисъл за другите, ще живеем в страна, в която факторът немарливост ще е изолиран случай “, съобщи Донев.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинбезплатен публичен превоз безвъзмезден превоз отстъпки градски превоз Министерски съвет ПоследниНай-четениБюджет и финанси 28 Кабинетът отпуска 73 млн. лева за по-евтин превоз за пенсионери и възпитаници Енергетика 76 България желае финансиране от Европейски Съюз, с цел да внася повече азерски газ Образование 96 Плащат ли университети тока си с парите за нарастване на заплатите? Европари 456 Пари от Европа: по какви стратегии може да кандидатства бизнесът през 2023 година Имоти 24090 Напълно подготвени жилища – новият шлагер на българския пазар Любопитно 21192 Кои са най-евтините страни за живот и работа в Европа Компании 6652 „ Цената “ пораства: Nexo се закани да съди България за над $1 милиард  Пари за солари на покрива – всичко за процедурата
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР